MAGAZİN

Ünlülerin koronavirüsten korunma yöntemleri

Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının teşhis edilmesinin ardından herkes kendi çapında önlem almaya başladı. Bunlarda ünlü isimlerin virüsten korunma taktikleri...

Muazzez Ersoy koronavirüs için yaptığı bir paylaşımda “Kalabalık ortamlara girmiyorum, ellerimi sürekli yıkıyorum; zaten çok titizimdir, şahsi temizliğime çok özen gösteririm. Bilinçli bir şekilde ikazlara uyarsak, ülke olarak kısa sürede atlatacağımıza inancım sonsuz. Bireysel ve toplumsal olarak lütfen yapılan ikazları dikkate alalım, ekstra özen gösterelim” ifadelerini kullandı.

Ajda Pekkan ise  “El sıkışmıyorum, öpüşmüyorum. Bunlara biraz ara verelim lütfen. Çok gezen biri değilim zaten. Evden stüdyoya ya da ablama gidiyorum. Ben daha önce dezenfekte ve ihtiyaç olan ürünleri temin etmiştim. Maske takamıyorum ama evde steril ortam var. Yanımda çalışanlar da toplu taşıma kullanmıyor ve eve gidip gelirken maske kullanıyorlar” şeklinde konuştu.

Hilal Özdemir kafasına damacana takmışken çekildiği bir fotoğrafı paylaşarak, ''Virüse karşı gereken tüm tedbirleri aldım artık korona düşünsün!'' notunu yazdı.

Tuba Büyüküstün, iyi niyet elçisi olduğu UNICEF’in koronavirüs bilgilendirme tablosunu paylaştı: “Sosyal medya hayatımızda çok yer alıyor. Özellikle çocuklar söz konusu olunca biz annelerin bazen birden fazla veli WhatsApp grubu olabiliyor. Tabii ki iyi niyetle gördüğümüz her bilgiyi çocuklarımızı korumak adına bu gruplardan birbirimizle paylaşıyoruz. Dün altında UNICEF’in bir paylaşımı olduğu yazan bir yazı önüme geldi. Bir anlığına ben de inandım ve paylaşmam gerektiğini düşündüğüm kişilerle paylaştım. Fakat arkasından emin olmadığım bir bilgi olduğuna ayarak sildim. UNICEF Türkiye’den çok sevgili takım arkadaşıma sordum. Bu yazının asla UNICEF ile bir ilişiği olmadığını söyledi. Evet, UNICEF’in koronavirüsle ilgili tek bilgilendirme tablosu budur. Diğerlerine lütfen itibar etmeyin.”