MEDYA

Akit yazarı Mehmet Görmez'i hedef aldı

Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, Diyanet İşleri eski Başkanı Mehmet Görmez'in Kur'anı Kerim'le ilgili sözlerini gündeme getirerek, bu sözler üzerinden Görmez'i eleştirdi.

Koronavirüs sürecinde ateistlerin bile İslam dinine karşı dikkat kesildiğini belirten Ali Karahasanoğlu, Diyanet İşleri eski Başkanı Mehmet Görmez'in aksi yönde bir tutum aldığını ima etti. 

Mehmet Görmez'i “Kur’an, hidayet rehberidir. Kur’an’ı bir kanun metnine dönüştürdüğünüzde hidayet rehberi olmaktan çıkarır ve evrenselliğini zedelemiş olursunuz.” sözleri üzerinden hedef alan Akit yazarı, Görmez'i birilerine şirinlik yapmaya çalışmakla suçladı. 

İŞTE O YAZININ İLGİLİ BÖLÜMÜ

Ateistlerin bile..

“Ya biz bazı şeyleri yanlış düşünüyoruz herhalde.. Gözle görülmeyen bir virüs bile, insanlığın tamamının hayatını altüst edebiliyorsa.. Bugüne kadar; insanlığın yüz binlerce yıl, hatta çok daha uzun süreli tarihinde, koruyan, kollayan bir yaratıcı olmadan, hayatı dizayn eden bir varlık olmadan gelmesi mümkün mü?” diye kendisini sorguladığı bir dönemde..

İslam’a ağzından köpükler saçarcasına saldıranların bile, “Biz düne kadar,‘Çağdışı inanç sistemi istemiyoruz. Çağlar öncesinden gelen sistemi hayatımızdan çıkaracağız’ diyerek tahkir etmeye kalkıyorduk ama. Geldiğimiz nokta şu oldu: O ‘çağlar gerisinden gelen’ bir peygamberin sözü insan hayatının toplu ölümlerle sonlanmasını önledi.. Acaba şu hakaretlere bir son erip, Hz. Peygamber ne demiş, neler tavsiye etmiş, bir baksak mı?’ İşte bugün geldiğimiz nokta burası” diye düşündüğü anda.

Bizim eski Diyanet İşleri Başkanımız Mehmet Görmez kafayı çıkarıp, kendini gösterdi:

“Kur’an, kanun metni haline dönerse hidayet rehberi olmaktan çıkar.”

Aman Allah’ım..

Aman Allah’ım..

Ateisti, Marksisti, Darwin’cisi, Engel’cisi, Leninisti kendisini sorgulamaya başlıyor.. Hidayet kapısını aralamaya çalışıyor..

Bizim Diyanet İşleri Başkanlığı koltuğuna oturmuş bir büyüğümüz, hadislerin yüzyıllar öncesinden yapılan tasnifini genişletmek için.. 

Hz. Peygamber’in kendisinin dahi “Bu vahye dayalı değil,. örnek almayabilirsiniz” dediği konuları genişletip, belki koronavirüs salgını ile karşılaşmasaydık, “karantina tavsiyesi” yapılan hadise bile teşmil etmek istiyor..

Daha vahimi..

Ayetlerin kapsamını sorgulamaya açıyor..

Dedi tam da şu:

“Kur’an, hidayet rehberidir. Kur’an’ı bir kanun metnine dönüştürdüğünüzde hidayet rehberi olmaktan çıkarır ve evrenselliğini zedelemiş olursunuz.”

Aman Allah’ım..

Ben “Aman Allah’ım” derken..

Görmez hoca hemen düzeltiyor:

“Elbette Kur’an’ın kendisinin evrensel, külli kanunları vardır. Ve her ayet o külli kanunlar çerçevesinde anlaşılmak durumundadır.”

Bir cümle edip...

Sonraki cümle ile tekrar düzeltecekseniz..

Niye o sözü ediyorsunuz Görmez Hoca?

“Bu şirinlik söylemi niye?”

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri