MEDYA

Bu çizgi filmlerden uzak tutun! Çocukların kesinlikle izlememesi gereken çizgi filmler

Çocukların vazgeçilmezleri arasında yer alan çizgi filmler ne kadar denetleniyor ve çocuklar için ne kadar uygun? Bazı çizgi filmler,  çocukların bilinç dünyasına doğrudan bir zarar verme gücüne sahip olmasalar bile karakterlerin onlar tarafından birer rol modeli olarak alındıkları durumlarda... İşte küçük dimağların uzak tutulması gereken çizgi filmler

Çocukların vazgeçilmezleri arasında yer alan çizgi filmler ne kadar denetleniyor ve çocuklar için ne kadar uygun? Henüz hayal ile gerçeği ayırt edemeyen ve gördükleri etkisi altında kalan çocukların gelişiminde önemli rol oynayan çizgi filmler arasından izlenmemesi gerekenleri seçtik.

Çizgi filmler, çocuklarımızın hayal dünyasını geliştirme anlamında katkısı olsa da maalesef psikososyal gelişimleri için olumsuz yanları da olabilir. Bazı çizgi filmler,  çocukların bilinç dünyasına doğrudan bir zarar verme gücüne sahip olmasalar bile karakterlerin onlar tarafından birer rol modeli olarak alındıkları durumlarda; davranışları doğru olarak kabul edilip örnek alındığı için çeşitli sorunlara yol açmaktadır. Bu yüzden çocuklarınızın ne tür çizgi filmleri izlediğini ebeveynleri olarak sizler kontrol etmelisiniz. İşte çocukların kesinlikle izlememesi gereken çizgi filmler...

ÇOCUKLARIN İZLEMEMESİ GEREKEN ÇİZGİ FİLMLER!

Bazı çizgi filmler var ki biz yetişkinler bile izlerken keyif alıyoruz. Ancak öyle çizgi filmler var ki insan zararlı olabileceğine inanamıyor; sebebini ancak okuduğu zaman anlayabiliyor. Çünkü belirttiğimiz gibi çocuklar hayal ile gerçek arasındaki çizgiyi belirleyemeyebiliyor. Böyle çizgi filmler de onların gelişimlerinde önemli rol oynuyor. İşte aşağıdaki adı geçen çizgi filmler, yapılan araştırmalar sonucu çocuğu olumsuz yönde etkiledikleri tespit edilmiş olan çizgi filmlerdir.

ADVENTURE TİME

Happy Tree Friends’in kanın gövdeyi götürmediği versiyonu olan Adventure Time, yazarları kafalarını “keyif verici madde”lerden kaldırmıyormuş gibi duran saykodelik sahneleri, çocuklar için anlaması fazlaca güç olan kara mizah örnekleriyle Cartoon Network’te yayınlanmasına karşın seyirci kitlesini yetişkinlerin oluşturmasını fazlaca haklı çıkarıyor.