MEDYA

Bu filmleri izlemeden ölmeyin

Herkes ömrü boyunca en az bir, iki film izlemiştir. Bazı filmler vardır ki insanın hayata bakışını değiştirir. İşte bakış açınızı etkileyecek birkaç film...

1. FIGHT CLUB (DÖVÜŞ KULÜBÜ)

Dövüş Kulübü, Chuck Palahniuk tarafından yazılmış olan aynı isimli roman üzerinden çekilen kült filmdir. 1999 yapımı olan film, David Fincher tarafından yönetilmiştir ve başrollerde Brad Pitt, Edward Norton ve Helena Bonham Carter rol almıştır. 

Sosyolojik açıdan dünyayı eleştiren bir filmdir. Yaptıklarımızın ne kadar mantıklı olduğunu sorgulatmaktadır.

Dövüş kulübü'nün birinci kuralı  Asla Dövüş kulübü hakkında konuşmamaktır.

"Hangisi daha kötü, cehennem mi, hiçlik mi?"

2.THE PIANIST (PİYANİST)

Piyanist drama türünde, 2002 yılında çekilmiş, yönetmenliğini Roman Polanski'nin yaptığı, senaryosunu Ronald Harwood'ın yazdığı unutulmayan filmlerden biridir. Tek tutukusu müzik olan bir adamın İkinci Dünya Savaşı sonrası hayatının çöküşünü anlatır.

"İnsanların öldüğü hiçbir dava haklı değildir."

3.Akıl Oyunları (A Beautiful Mind)

Akıl Oyunları, Nobel ödüllü Amerikalı matematikçi John Nash'in hayat hikâyesini anlatan sizi alıp düşüncelere daldıracak mükemmel bir filmdir.

"Mutlu olmak her şeyin yolunda olması demek değildir. Mutlu olmak, görmezden gelme konusunda ustalaşmak demektir."

4.Esareten Bedli (The Shawshank Redemption)

İmbd'si en yüksek film olma ünvanını henüz kaybetmeyen 'Esaretin Bedeli' bir kere izleyenin bir daha izlemek istediği bir filmdir. Tim Robbins ve Morgan Freeman'ın yer aldığı Amerikan filmidir.

"Bu duvarlar tuhaftır.İlk önce nefret edersin.Sonra alışırsın.Zaman geçtikce dayandığın tek şey olurlar.Kurumsallaşmak budur."