MEDYA

Canlı yayında koronayı bırakıp mangala daldılar

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın hazırlayıp sunduğu Tarafsız Bölge'de dünyadaki koronavirüs salgını konuşulurken bir süre sonra salsa ve yemek muhabbetinin yapıldığı bir programa dönüştü...

Ahmet Hakan'ın CNN Türk'te hazırlayıp sunduğu Tarafsız Bölge'nin ikinci bölümünde ABD'de yaşayan Türk profesör Mehmet Çilingiroğlu ile Rusya, Meksika ve İspanya'dan konukları vardı. 

Rusya'dan programa katılan haber spikeri Maria Dilek Gladkikh akıcı Türkçesi ile ülkesindeki koronavirüsle mücadeleyi anlatırken araya giren Ahmet Hakan Rus spikere Türkçesinin kaynağını sordu. 

Araya giren Mehmet Çilingiroğlu da Rus spikerin akıcı Türkçesini övdükten sonra Rusya'daki koronavirüs mücadelesine eleştiriler yöneltmeye başladı. 

Rusya-ABD arasındaki bu soğuk savaş Ahmet Hakan'ın müdahalesi ile bir süreliğine sona erdi. 

Maria Gladkikth daha sonra Rusya'da 2 saatte sonuç veren testleri anlatmaya başladı. Kendisinin de 2 ayrı test yaptığını ve virüs durumunun negatif çıktığını söyledi. Çilingiroğlu, bu testi yaptırmaya neden ihtiyaç duyduğunu sorması üzerine Rus spiker itiraz edip "hep evde mi kalalım o zaman" diyerek itiraz etti. 

Çilingiroğlu ise "Maria sakın evde kalma. Maskeni tak sokağa çık." dedi. Sonra da insanların evde kalmaları nedeniyle psikolojilerinin bozulduğunu, intiharların arttığını, hatta uyuşturucu kullanımının 11 kat yükseldiğinin altını çizdi. 

Yaklaşık 600 papyonu olduğunu söyleyen, katıldığı programlarda zaman zaman agresif, zaman zaman da neşeli tavırları ile dikkat çeken Çilingiroğlu'nun, Meksika'da yaşayan Türk diş hekimi ile İspanya'daki Türk iletişim öğrencisine hitaben "İspanyolca da biliriz, salsa da" deyip İspanyolca bir cümle sarfetmesinin ardından programın ciddiyeti tamamen kayboldu. 

ahmet hakan

Rusya'dan katılan Maria Gladkikth kendisinin de İspanyolca ve salsa bildiğini aktarırken bu konuşmalar İstanbul'da her kesin katıldığı ülkenin bir yemeğini yapması şartı ile yapılan bir yemek davetine dönüştü. 

Koronavirüsün unutulup, Rusya-Türkiye-ABD üçgeninde salsa-mangal muhabbetine dönüşen programın izleyicileri de neşeye dahil oldu. 

Bir izleyici Karaköy'de restoranı olduğunu belirtip, bu buluşmanın gerçekleşmesi halinde Ahmet Hakan, Mehmet Çilingiroğlu, Maria Gladkikth ve diğer 2 konuğa restoranının kapılarının açık olduğunu bir mesaj ile iletti. 

Yorumlar
Günün Manşetleri