MEDYA

Ekranda Erdoğan hakkında "Kedi fare" benzetmesi yapınca...

Habertürk'te yayınlanan Türkiye'nin Nabzı programına Necdet Saraç'ın Cumhurbaşkanı ve Türkiye hakkındaki sözleri damga vurdu. 

Necdet Saraç'ın, "Eğer ülkeyi duygusal hislerle yönetirseniz Amerika gelir sizinle böyle kedi fare gibi oynar" demesi ve hemen ardından, "Eğer dış siyasette dengeleri gözetmezseniz sizi adam yerine koymazlar" diyerek Cumhurbaşkanı'nı bir kez daha aşağılamaya çalışması Habertürk ekranında büyük tartışmaları beraberinde getirdi.



ÖZIŞIK SÖZÜ İADE ETTİ

Saraç'tan sonra söz alan İnternethaber Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı hadi Özışık, ülkenin milli birlik ve beraberlik döneminde iyi sınav veremediğini belirterek Saraç'ın sözlerine vurgu yaptı. Özışık Saraç'a dönerek, "Bak Necdet Saraç, seni adam yerine koyup buraya çağırmışlarsa adam gibi konuşacaksın" diye seslendi.



Saraç'ın "terbiyesizlik yapma" diye karşılık vermesi üzerine ikili arasında sert tartışmalar yaşandı. Özışık, "Asıl terbiyesizliği sen yapıyorsun. Sen bu ülkenin Cumhurbaşkanı hakkında 'Adam yerine koymazlar' gibi, 'Kedinin fareyle oynadığı gibi oynarlar' gibi cümleler kurumazsın" dedi.

DİDEM ASLAN YILMAZ DEVREYE GİRDİ

Program sunucusu Didem Aslan Yılmaz'ın "Benim programımda halkın oylarıyla seçilen Cumhurbaşkanı'na hakaret edilmesine izin vermem" diye devreye girip Necdet saraç'a yaniden söz vermesi üzerine Saraç sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirterek Cumhurbaşkanı'nın makamına ve şahsına hakaret amacıyla konuşmadığını, ülkenin içinde bulunduğu döneme atıtfta bulunduğunu belirtti.

Yorumlar
Günün Manşetleri