MEDYA

Ersoy Dede'den bomba iddia! Sırada Soner Yalçın var

Odatv'de yayınlanan MİT mensubuyla ilgili haber nedeniyle Barış Terkoğlu, Hülya Kılınç ve Barış pehlivan tutuklandı. Star yazarı Ersoy Dede bundan sonra olacakları yazdı.

Ersoy Dede Oda Tv'de yayınlanan haberin hemen ardından olabileceklere işaret etmiş ve söyledikleri de olmuştu. Kendisine "sırada kim var?" sorusunu yöneltenlere bugün köşesinden cevap vererek sıradaki ismin Soner Yalçın olduğunu ifade etti.

İşte Ersoy Dede'nin bugünkü yazısından ilgili bölüm:

Oda Tv ekibine yakın bir gazeteci arkadaşım, biraz da sitemle, “yeni Baransu sen oldun, söyle bakalım sırada kim var?” diye mesaj atmış. Niye böyle söylüyor? Çünkü ben bu yapılanın haber değil ihanet olduğunu ilk söyleyen adamlardan biriyim de onun için.. İyi de bunun için Baransu gibi valizci olmaya gerek yok. Ortada bir ceset var. Başında da katili duruyor. Elindeki bıçaktan da kan damlıyor. Kim olsa; “az sonra buraya polisler gelir” der yani.. Bir şeyi önceden haber vermek ya da savcılara istikamet çizmek değil ki bu.. 

Soruyor ısrarla o arkadaşım; “sırada kim var?” diye. Söyleyeyim.. Sırada Soner Yalçın var. Ve ben soruşturmayı önceden bildiğim için söylemiyorum bu ismi. Ya da savcılara adres gösteriyor falan değilim. Oda Tv’de bir istihbaratçımızın resmî kıyafetli fotoğrafı yayınlanmış. Devlet elbette bu fotoğrafın nereden elde edildiğini öğrenmek isteyecektir.. Ne yani bu istihbarat görevlimiz, şehit olmadan önce Manisa’da bir kasaba fotoğrafçısında vesikalık mı çektirdi üniformayla?.. Öyle mi elde etti yerel muhabir bu fotoğrafı? Eğer hâlâ devletin çeşitli kademelerinde, şu ya da bu nedenle, Oda Tv gibi yabancı servis aparatlarına bilgi ve belge uçuran adamlar varsa, devletimiz bunu ortaya çıkaracak ve hesabını soracaktır. Devletimiz içinde kendi çıkarları İçin burayla ilişkili olan çok kişi olduğu biliniyor.. Bunların ortaya çıkması önemli. Oda tv sürecinde bu yapıların da bu vesileyle çökertilmesi çok faydalı bir sonuç doğurur.. Bakın dostlar.. Bu yapılan, apaçık bir kontrespiyonaj faaliyetidir ve Oda Tv deşifre olmuştur.. Adını koyalım, Mit’çimizin kimliğinin ifşa edilmesi, yerel muhabir ile iki Barış’ı çok çok aşar. Gazetecilik mi? Geçiniz bir kalem.. 

Yorumlar 4 Yorum
Günün Manşetleri