MEDYA

Fatih Tezcan Habertürk yazarı Sevilay Yılman'ı tehdit etti!

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, hakkında soruşturma başlatılan Fatih Tezcan'ın kendisini arayarak tehdit ettiğini açıkladı. Yılman, soruşturmayı yürüten savcıya da bir çağrı yaptı

Fatih Tezcan'ın 11 Mayıs tarihinde ortaya çıkan tehdit içerikli videosu nedeniyle İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, geçtiğimiz gün, soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Daha önce de Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret ettiği gerekçesiyle çeşitli davalarda yargılanan Tezcan, sosyal medyadan paylaştığı videoda, “Biz bir daha sokağa çıkarsak eğer kimleri toplayacağız, listelerden haberiniz var mı sizin, ailenizi nasıl koruyacaksınız? Karınızı, çocuklarınızı nasıl koruyacaksınız bizden? Erdoğan'ın bir damla kanına milyonlarca kan dökülür bu ülkede” ifadelerini kullandı.

TEHDİTLER SAVURDU!

Diğer yandan, soruşturmaya konu olan bu sözler hakkında sosyal medyada yapılan yorumlar üzerine Tezcan'ın bazı gazetecileri telefonla arayarak tehdit ettiği ortaya çıktı.

Bu tehditlerden nasibini alan isimlerden birisi olan Habertürk yazarı Sevilay Yılman, konuyu bugün köşesinde okurları ile paylaşarak, savcılığa çağrıda bulundu.

Sevilay Yılman şu ifadeleri kullandı;

"Twitter’daki hesabımdan kendisiyle ilgili yapılmış bir paylaşımı RT ettiğimden dolayı Fatih Tezcan aradı ve bu paylaşıma destek verdiğim için akla ziyan üslup ve ifadelerle tehditler savurdu!

Bilindiği gibi İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, dün akşam soruşturma başlattı. Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ile halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit suçlarından... Özel telefonumdan açık açık şahsımı tehdit ederek korkutmaya çalışan Tezcan ile ilgili bu bilgiyi de soruşturmayı başlatan yetkililerin dikkatine sunuyorum... Birileri bu adama Türkiye Cumhuriyeti’nin bir hukuk devleti olduğunu, Muz Cumhuriyeti olmadığını lütfen öğretsin..."

Yorumlar
Günün Manşetleri