MEDYA

Fehmi Koru'dan Abdullah Gül savunması: Siyasal İslamcı sayılmaz!

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün "Siyasal İslam çöktü" tezi tartışma yarattı. Gazeteci Fehmi Koru, 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, siyasal İslam’ın bütün dünyada çöktüğüne dair açıklamasına destek verdi.

Abdullah Gül’e yakınlığı ile bilinen gazeteci Fehmi Koru, Medyascope TV’de yayınlanan “Güne Bakış” programında, Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sorularını cevapladı.

Fehmi Koru, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Karar gazetesine verdiği mülâkatta siyasal İslâm’ın bütün dünyada çöktüğünü söylediği hatırlatılarak, bu sözü nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, şunları söyledi:

“Zaten Abdullah Gül, ‘İslamcı’ sıfatıyla siyaset yapan grubun içerisinde pek adı anılması gereken bir isim değil. Onun siyasete girdiği ilk günden beri, her ne kadar Refah Partisi, sonra AK Parti içerisinde bu siyasî alanda ismi duyulmuş bir isim ama zaten onlar, siyasette ‘İslamcı siyaset’ ismiyle anılacak bir çizgiyi izlemeyen isimlerdendi. Ben de doğru buluyorum. Zaten İslamcı siyaset, eğer dinle siyasetin birbirine karıştırılması biçiminde algılanıyorsa, bunun siyasî amaçla dinin kullanılmasının yanlış olduğunu sadece Türkiye’de değil, başka ülkelerdeki yaşananlardan da biliyoruz. O bakımdan bunun bu şekilde onun ağzından da dile getirilmesinin yararlı olduğunu düşünüyorum ben.”

Yorumlar 6 Yorum
Günün Manşetleri