MEDYA

Fehmi Koru'dan Trump uyarısı: Çıkarlarımız örtüşmüyor

Türkiye'nin Barış Pınarı Operasyonu'nu gündeme alan Fehmi Koru, Trump'la Türkiye'nin çıkarlarının uyuşmadığı konusuna dikkat çekti.

ABD Başkanı Trump'ın Suriye'de YPG'yi desteklerken nasıl oldu da geri çekilme kararı aldığı tartışmaları sürüyor.

Fehmi Koru bugünkü yazısında Trump'ın bu kararı sadece kendisiyle ilgili azil sürecini düşündüğünü ve ve süreçte Türkiye'yi iç siyaseti için kullandığını belirtti. Fehmi Koru'ya göre gece gündüz Türkiye ile ilgili tweet atması da bundan.

Fehmi Koru; "Yıllarca ülkemizde varlığını eylemleriyle hissettiren ayrılıkçı terörün (PKK’nın) arkasında ‘dış güçler’ diye anılan yabancı ülkelerin bulunduğunu söylemiyor muyduk? PKK ile PYD/YPG yapılanmasının ABD’den destek aldığına inanıyorduk ve öyle olduğunu da sürekli ağır-hafif silah yığınağı ve ABD ordusu tarafından eğitilme süreci sırasında gördük ve öğrendik.

Peki, şimdi ne oldu da PKK, PYD ve YPG’nin arkasındaki parmak olan ABD Suriye’ye bu müdahale için Türkiye’ye yol verdi?

Askerlerini Fırat’ın doğusundan çektiği için ABD, Türkiye bölgeye müdahale edebildi.

Nasıl oldu da bu oldu?" sorusunu sorarak bunun cevabını aradı. 

TÜRKİYE'NİN TRUMP İÇİN ÖNEMİ

Fehmi Koru yazısına şöyle devam etti: 

Trump’ın esas derdi azil soruşturmasından kurtulmak ve bunun için Graham’ın etkisine ve Cumhuriyetçi Partili Kongre üyelerinin hepsinin eksiksiz desteğine ihtiyacı var. İş oylamaya geldiğinde bir oyun bile hayati değeri olacak çünkü.

İşte dün geç saatlerde “Suriye’ye yeniden asker mi göndereyim, Türkiye’ye yaptırım mı uygulayayım, yoksa iki tarafın arasını mı bulmaya çalışayım?” twitini atmasının sebebi bu. O twitin bir öncesinde de, yine dün, Türkler ile Kürtlerin birbirini en az 200 yıldır öldürdüklerini yazdı Trump.

Öğrenmeye de niyeti yok.

Muhtemelen buna vakti de yok. Olan vaktinin bütününü koltuğunu koruyacak girişimlerde harcıyor. Türkiye’nin Trump için önemi de işte o çabasına yarayacağı kadar.

Yorumlar
Günün Manşetleri