MEDYA

İlber Ortaylı'dan İrfan Değirmenci'ye tarihi ders!

Tarihçi yazar Prof.Dr. İlber Ortaylı'yı Erdoğan Putin görüşmesinde odada bulunan heykelle ilgili spekülasyonlara alet etmeye çalışan olmuştu. Bu isimlerden birisi de İrfan Değirmenci'ydi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin'in görüşmeleri sırasında odada bulunan heykelin Türk heyetine mesaj vermek için seçildiği iddiaları yayıldı.

Bunun doğru olmadığının ortaya çıkmasının ardından bu kez de  tarihçi İlber Ortaylı'nın da heykelle ilgili göndermenin doğruluğunu teyit ettiği iddiaları ortaya atıldı.

Halk TV ana haber sunucusu İrfan Değirmenci de bunlardan birisiydi. İlner Ortaylı bugün köşesinden İrfan Değirmenci'ye adeta tarih dersi verdi.

İşte İlber Ortaylı'nın İrfan Değirmenci'ye cevabı:

Halk TV’de İrfan Değirmenci cuma akşam haberlerinde Kremlin’deki görüşme salonunda Katerina’nın heykelinin resmini çekerken Baltacı’yla olan macerasını bendenizin tasdik ettiğini söylemiş. Böyle bir şey hatırlamıyorum. Heykel II. Katerina’ya aittir, Baltacı macerası ise I. Katerina’ya atfedilir, üstelik Baltacı ve Katerina hikâyesi de tarihte başka mevzu bulamayanların uydurmasıdır. Dikkatinize arz ederim.

Yorumlar 4 Yorum
Günün Manşetleri