MEDYA

İşte Adalet Bakanı'na saldırmalarının nedeni

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün bir tarikat liderinin elini öptüğü görüntüler gündeme getirilerek hedef alınmıştı. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'den konuyla ilgili dikkat çeken bir yazı geldi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün yargı reformu çalışmaları devam ederken özellikle muhalif medya tarafından hedefe oturtulması gözlerden kaçmadı. 

Abdulhamit Gül'ün bir tarikat liderinin elini öptüğü fotoğraflarla gündeme getirilmesi üzerine Kılıçdaroğlu'nun da Mevlevi dedesiyle benzer fotoğrafları olduğunu hatırlatan Abdulkadir Selvi, "Adalet Bakanı'na neden saldırıyorlar?" sorusunun altını çizdi. 

İŞTE ABDULKADİR SELVİ'NİN O YAZISI

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül İkinci Reform Paketi’ni çıkarmaya, İnsan Hakları Eylem Planı’nı yürürlüğe sokmaya çalıştığı bir sırada bir görüntü servis edildi. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün bir tarikat liderinin elini öptüğü fotoğrafla adaletin tarikatlara teslim edildiği algısı oluşturulmaya çalışıldı. Kısa sürede o görüntülerin Abdulhamit Gül henüz bakan olmadan önce, hatta milletvekili dahi değilken çekildiği ortaya çıktı. Peygamberimizi anma toplantısında konuşmasını tamamlayan ilim sahibi bir zata hürmet ediyor. Karşılıklı olarak musafaha ediyorlar. Abdulhamit Gül, milletvekili de bakan da olsa kibirlenmeyen, büyüklerine karşı saygısını göstermekten çekinmeyen birisi. Bu onun asaletinden geliyor.

Ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Mevlânâ’nın 742. vuslat yıldönümü nedeniyle Konya’da Mevlânâ Müzesi’ni ziyaret etmiş, Mevlevi dedesi Mehmet Çipan’la Mevlevi usulüne göre selamlaşmıştı.

Yetmedi, Adalet Bakanı’nı bu kez de yıllar önce vefat eden dedesi Mehmet Emin Er üzerinden vurmaya çalıştılar. Mehmet Emin Er, cenazesine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılarak tabutunu taşıdığı âlim bir zattır. Onun torunu olmak Abdulhamit Gül için onurdur.

Peki Abdulhamit Gül’ü neden hedef alıyorlar? Adalet Bakanı’nın, HDP’den Meral Danış Beştaş, CHP’den Sezgin Tanrıkulu’nun da bulunduğu her partiden temsilcilerle İnsan Hakları Eylem Planı’nı konuştuğu, İkinci Yargı Paketi’ni çıkarmaya çalıştığı bir dönemde bu haberlerin gündeme gelmesi sizce tesadüf mü?

Yorumlar
Günün Manşetleri