MEDYA

Nedim Şener'den Ahmet Hakan'a tiyatro itirazı

Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Dilek İmamoğlu Selvi Kılıç ve Başak Demirtaş'ın birlikte Selahattin Demirtaş'In yazdığı tiyatroyu izlemelerine "gri" demişti. Bugün Nedim Şener'den "itiraz" geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu ve tutuklu olan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, önceki gün Selahattin Demirtaş’ın “Devran” isimli kitabının okuma tiyatrosunu izlemek üzere bir araya geldi.

Tiyatro gösterimine CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, sanatçı Kadir İnanır, CHP ve HDP’li yöneticiler de katıldı.

AHMET HAKAN'A İTİRAZ

Tiyatro gösterimi için bir araya gelme konuşulmaya devam ederken, Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, "Bu fotoğraf karesiyle ilgili ‘siyah’ diyenler de var, ‘beyaz’ diyenler de var. Bense gri alanlarda dolaşmayı tercih ettim" diye belirtmişti.

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener ise, bugünkü köşesinde konuyla ilgili, "Bu fotoğraf projedir" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Nedim Şener, söz konusu yazısında Ahmet Hakan'a itiraz ederken, "Ahmet Hakan fotoğrafı 2insanı dayanışma', 'yumuşak güç' gibi kavramlarla anlatırken, CHP ile HDP arasındaki gayriresmi ortaklık konusunda analiz yapıyordu. Hakan 'siyah' ya da 'beyaz' değil, 'gri bakışla' yorumladığını yazsa da bence o fotoğrafı tarif edecek gerçekçi kavram “proje” olmalı..." diye belirtti.

Yorumlar
Günün Manşetleri