MEDYA

Nedim Şener'den Bülent Arınç'a fotokopici Mehmet örneği

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç'ın KHK ile ilgili "evime temizliğe gelen daire başkanını, benzinlikte pompacı olan Danıştay üyesini gördükçe utanıyorum" sözleri gündeme oturmuştu.

Bülent Arınç'ın bu sözlerine Nedim Şener'den cevap geldi. Nedim Şener Arınç'ın o sözlerine gönderme yaparak "Fotokopici Mehmet’i görünce yerin dibine geçiyorum" ifadesini kullandı. 

Nedim Şener Hava Harp Okulu'ndaki çalışırken FETÖ kumpasıyla işinden olan ve şimdi Bakırköy’de fotokopicilik yapan Mehmet Noyan'ın hikayesini köşesine taşıdı. 

İŞTE NEDİM ŞENER'İN O YAZISI

“Kartal Yuvası” Hava Harp Okulu’nu FETÖ’cü yuvasına çeviren FETÖ’cüler, 7 Eylül 2011 günü, anahtarı yalnızca Matbaa Kısım Amiri’nde olan dolapta saklanan 400 CD arasında, içinde sahte polis kimliğine ilişkin görüntülerin bulunduğu CD buldular. FETÖ’cülerin kendi yerleştirdiği CD’yi bulmaları yalnızca 5 dakikalarını almıştı.

Mehmet Noyan, kumpasın başını çeken Hava Harp Okulu İstihbarat Şube Müdürü FETÖ’cü eski Binbaşı Ecir Şık ve ekibi tarafından iki hafta boyunca, sahte kimlikten çok Hakkarili ve Kürt olması üzerine sorgulandı. CD’nin kendisinin olmadığını, kendisine ait bir alanda bulunmadığını söylese de, tezgahı kuranlar tarafından mahkemeye verildi. Mahkeme kararını vermeden 2013 yılında memuriyetten atıldı.

Ceza da arkadan geldi; Mehmet 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mehmet Noyan, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi’ne itiraz etse de kabul edilmedi. Hukuk savaşına devam eden Mehmet, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra bir kez daha Bakırköy 12. Asliye Mahkemesi’ne başvurdu. Mahkeme, kurulan kumpası gördü ve Noyan’ın beraatine karar verdi.

Mehmet Noyan’ın dosyası halen İstinaf Mahkemesi’nde görüşülmeyi bekliyor. Atılan iftiradan beraat etse de halen memuriyet görevine dönebilmiş değil. Fotokopici Mehmet, tam 8 yıldır görevine dönmeye bekliyor. İşte, ben her gidişimde Mehmet’in yüzüne bakamıyorum, böylesine mağdur bir kişi karşısında yerin dibine giriyorum.

Peki, Mehmet’e bu kumpası kuran Ecir Şık kim biliyor musunuz? 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın derdest edilmesi ile ilgili Hava Harp Okulu’ndaki toplantılara katılan FETÖ’cülerden biri. Önceki günkü duruşmada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Bülent Arınç üzülecekse düştüğü hale ve fotokopici Mehmet’e üzülsün.

Yorumlar
Günün Manşetleri