MEDYA

Nedim Şener'den sonra Yılmaz Özdil de Angelina Jolie'ye çağrı yaptı

Hürriyet yazarı Nedim Şener'den sonra Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil de son köşe yazılarında BM Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin özel elçisi olan dünyaca ünlü oyuncu Angelina Jolie'ye yer verdi.

Türkiye'deki mültecilere Avrupa'nın kapılarının açılmasıyla Yunan sınırına akın yaşandı. Binlerce mülteci Avrupa'ya geçmek umuduyla yola çıktı fakat Yunanistan hukuksuz bir şekilde sınır kapılarını kapattı ve sınırı geçmek isteyen mültecilere adeta zulüm yapmaya başladı.

Dün Nedim Şener Angelina Jolie'ye çağrıda bulunmuştu. Bugün Sözcü yazarı Yılmaz Özdil Nedim Şener'e göre Angelina Jolie'ye karşı daha bir sitemli yazı ele aldı.

angelian jolia
Özdil, köşesinde Jolie'yi tanımlarken ''Bastığı yerde ot bitmeyen Angelina Jolie'' ifadesini kullanarak şunları yazdı:

'2011'de Türkiye'ye… Suriye sınırımıza geldi!  O günden beri Suriye'de kan gövdeyi götürüyor. O günden beri Türkiye gün yüzü görmedi. Bastığı yerde ot bitmeyen Angelina Jolie, Türkiye'ye gelmeden önce, en son nereye gitmişti biliyor musunuz? Suriye'ye!''

Özdil, yazısını ''Hani nerede şimdi Angelina Jolie?'' diyerek şu isyan cümleleriyle noktaladı:

''E şimdi bakıyoruz Edirne sınırımızda olan bitenlere… Veya, botlara bindirerek Ege adalarına ittirdiğimiz mültecilere… Hani nerede şimdi Angelina Jolie? Oscar ödüllü senaryolarda “figüran” olmak, hazin bir duygu değil mi? Kendini hâlâ “başrol”de zanneden asrın liderimize samimiyetle hatırlatayım istedim…''

Yorumlar 3 Yorum
Günün Manşetleri