MEDYA

Rasim Ozan Kütahyalı yazarlığa geri döndü

Beyaz TV'deki programda Boşnak vatandaşlarımıza hakaretvari cümleler kuran ve yüzden 10 ay hapis cezası alan Rasim Ozan Kütahyalı yazarlığa geri döndü..

Rasim Ozan Kütahyalı uzun bir aradan sonra yeniden köşe yazarlığına geri döndü..Bugünden itibaren Star Medya Grubu’na bağlı Güneş’te yazmaya başladı.

NELER YAŞANMIŞTI?
Rasim Ozan Kütahyalı, Beyaz TV’de yayınlanan "Beyaz Futbol" programında “Kusturmalı Boşnak Saksosu” diyerek Boşnaklara ırkçı ve belden aşağı hakarette bulunmuştu. Bu hakaret sonrasında ise Boşnaklar suç duyurularında bulunmuştu. Bu olay sonrası Rasim Ozan Kütahyalı'nın hem Sabah Gazetesi'nde yazılarına son verildi hem de Beyaz TV programından çıkarıldı..

10 AY HAPİS CEZASI ALDI
Boşnaklara hakareti nedeniyle, Rasim Ozan Kütahyalı İstanbul 27. Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanmıştı. Mahkeme, Kütahyalı’ya "halkın bir kesimini sosyal sınıf din mezhep cinsiyet bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçundan 10 ay hapis cezası vermiş ve iyi hal indirimi de uygulamamıştı. 

YAZARLIĞA GERİ DÖNDÜ
Rasim Ozan Kütahyalı uzun bir aradan sonra geri döndü. Bugün yayınlanan ilk yazısında gündemdeki İlker Başbuğ meselesine değinen Rasim Ozan Kütahyalı şu an askeri mahkemeleri savunan Başbuğ’un 2008 senesinde Genelkurmay Başkanlığını yakmamak için askeri yargıya karşı çıktığını bir örnek olayla aktardı.

Yorumlar 9 Yorum
Günün Manşetleri