MEDYA

Rusya'daki dizi hem komünistlerin hem Müslümanların tepkisini çekti!

Rusya'da Züleyha gözlerini açıyor adlı televizyon dizisi, Müslümanların inançlarını aşağıladığı gerekçesiyle şikayet konusu oldu.

Rusya’da, Stalin döneminde toplama kampına gönderilen bir Tatar kadınının hikayesini anlatan ve çok popüler hale gelen “Züleyha gözlerini açıyor (Зулейха открывает глаза)” adlı televizyon dizisi, “Müslümanların inançlarını aşağıladığı” gerekçesiyle şikayet konusu oldu.

Diziye Müslümanlar kadar Komünistler de tepki gösterdi.

Rusya'da, Stalin döneminde toplama kampına gönderilen bir Tatar kadınının hikayesini anlatan ve çok popüler hale gelen “Züleyha gözlerini açıyor (Зулейха открывает глаза)” adlı televizyon dizisi, “Müslümanların inançlarını aşağıladığı” gerekçesiyle şikayet konusu oldu. 

Diziyi hem Müslümanlar hem de Komünistler tepki göstedi. . Güzel Yakhina adlı ünlü Tatar kadın yazarın 5 yıl önce yazdığı, satış rekorları kıran kitabından uyarlanan dizide Züleyha rolünü sinemaseverlerin "Elveda Lenin" filmiyle de tanıdıkları, kendisi de Tatar kökenli olan Çulpan Hamatova oynuyor. Kremlin bünyesindeki İnsan Hakları Komisyonu üyesi Aleksandr Brod, dizinin bazı sahneleriyle ilgili Ulusal Yayın Birliği'ne şikayette bulunmaya hazırlandığını duyurdu.