MEDYA

Sözcü Gazetesi'nden alçakça manşet!

Sözcü Gazetesi Thomas Cook adlı turizm şirketinin batmasıyla zor durumda kalan İngiliz turistlerin, Türkiye'den ayrılmalarını alçakça bir haberle çarpıttı.

Dünyanın en büyük seyahat şirketlerinden İngiliz tur operatörü Thomas Cook'un iflas ettiğini biliyorsunuz. Şirketin, batması, Türkiye'ye daha önce getirdiği turistlerin de perişan olmasına neden oldu. 

Türkiye'de yayın yapan bütün yayın organları yaşanan bu sıkıntıyı, günlerdir "Türkiye'deki tursitler ne olacak?" manşetleri atarak okurlarına duyurmuştu.

Sonunda beklenen çözüm bulundu.

İngiliz hükümeti, Türkiye'de kalan turistleri geri götürmek için uçak seferberliği başlattı. Hal böyle olunca, Türkiye'deki pek çok havaalanında yoğun bir yolcu trafiği yaşandı. 

SÖZCÜ GAZETESİ'NDEN ALÇAKÇA MANŞET

Ancak muhalif yayınlarıyla bilinen Sözcü Gazekesi, bu yolcu yoğunluğunu alçakça bir manşet atarak çarpıttı. Gazete, giden İngilizler için; "Türkiye'den kaçış başladı" diye başlık attı. 



GİDEN TURİSTLERE SEVİNDİLER

Türkiye'ye gelen binlerce turistin yaşadığı sıkıntı nedeniyle belirledikleri tarihten önce ayrılmaları gazeteyi epey memnun etmiş gibi görünüyor. Gazetenin, gidişin ekonomiye vereceği zararı hiçe sayarak attığı manşet sosyal medyada büyük tepki topladı. 

Gazete haberi ilk olarak; "Dünya bu karelerle izliyor: Türkiye'den kaçış başladı" şeklinde girdi. Gelen tepkiler üzerine "Dünya bu karelerle izliyor: Thomas Cook mağdurları böyle gittiler..." diye değiştirdi.

TEPKİLER ÜZERİNE HABERİ APAR TOPAR DEĞİŞTİRDİLER

Atılan haberin kısa sürede sosyal medyada vatandaşların yoğun tepkisine neden olunca, gazete apar topar haberin başlığını şu şekilde değiştirdi..

Günün Manşetleri