MEDYA

Sputnik'ten 3 kişi 'Hatay: Çalınan bölge' haberi nedeniyle gözaltına alındı

İdlib saldırı sonrasında yaptığı haberlerle tepki toplayan Rus Sputnik Haber Ajansı son olarak Hatay'a çalıntı eyalet demişti. Sputnik'te yayınlanan "Çalıntı eyalet: Hatay" haberi nedeniyle Ankara servisinde çalışan 3 kişi ve Genel Yayın Yönetmeni Mahir Boztepe gözaltına alındı.

İdlib'de 34 askerin Esed rejim güçleri tarafından hava saldırısıyla şehit edilmesi sonrası gerilimde zirve yapan Türkiye-Rusya ilişkilerinde yeni gelişmeler yaşanıyor.

"ÇALINTI EYALET: HATAY" HABERİ

Rusya merkezli yayın yapan Sputnik haber ajansının Ankara servisinde çalışan 3 kişi ve Genel Yayın Yönetmeni Mahir Boztepe "Çalıntı eyalet: Hatay 80 yıl önce neden Fransa tarafından Türkiye'ye verildi" başlıklı haber nedeniyle gözaltına alındı.

hatay

NE OLMUŞTU?

Sputnik'in İngilizce versiyonu dün yayınladığı haber Hatay'ın Türkiye tarafından Suriye'den çalındığını ifade eden bir haber yayınladı. Haberin başlığı ise "Çalıntı eyalet: Hatay 80 yıl önce neden Fransa tarafından Türkiye'ye verildi" oldu. Türk kullanıcılar bu habere tepki gösterirken dün akşam saatlerinde Sputnik'in Ankara çalışanlarının evinin önünde de protesto gösterisi düzenlendi.

Yorumlar 4 Yorum
Günün Manşetleri