MEDYA

Yılmaz Özdil'den şimdi de koronavirüs provokasyonu

Türkiye koronavirüsle mücadelede dünyada en iyi hazırlanan ülkeler arasında yer alırken Yılmaz Özdil bugünkü "Çin virüsü Türkiye’ye bulaşmış olabilir mi?" yazısıyla yine şaibe yaratmaya çalıştı.

Koronovirüsle ilgili ilk günden itibaren hazırlıklarını yapan Türkiye tüm dünyada virüsün görülmediği ülkeler arasında. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sürekli koronavirüsle ilgili bilgilendirmelerde bulunuyor.

Fakat muhaliflere bu çalışmalar yetmiyor. Yılmaz Özdil de bu isimlerden birisi. Koronovirüs gibi paniğe yol açabilecek bir konu üzerinden manipülasyon yapmaya devam eden Özdil, koronavirüsle ilgili devletin halktan bilgi saklayacağını ima etti. 

Birinci Dünya Savaşı yıllarında yaşanan İspanyol gribini hatırlatarak yazısına başlayan Yılmaz Özdil, "İnsanlık tarihinin en dehşet ve küresel boyutta en yaygın salgını, İspanyol gribiydi. Bugün halk arasında “domuz gribi tabir ettiğimiz H1N1 türeviydi. İki yıl sürdü. 100 milyon civarında insan hayatını kaybetti." dedi. 

Yılmaz Özdil yazısına şöyle devam etti:

Şüphesiz ki, o günkü tıbbi imkansızlıklar insanların gripten ölmesini bugünkü kadar önleyemezdi ama, İspanyol gribinin dünya tarihinin en ağır salgını olmasının temel sebeplerinden biri, sansürdü.

Gerçekleri örtbas ettiler, insanlardan sakladılar. İnsanların çok daha fazla ölmesine sebep oldular.

 Tıp dünyası, İspanyol gribinden ibret aldı, dersler çıkardı. Kamu sağlığı stratejlerinde milat oldu.

Sağlık sistemlerşnde devrimler yapıldı, ücretsiz tedavi gibi, köylere sağlık ocağı gibi, devletin vatandaşa bakış açısı yeniden dizayn edildi. Koruyucu önlemler vizyonu gelişti.

Peki, politikacılar ve basın ibret aldı mı?

 Şu Çin virüsü mesela… Rusya'dan haberimiz var. Yunanistan'dan haberimiz var. Gürcistan'dan haberimiz var. Irak'tan haberimiz var. İran'dan bile haberimiz var.

Peki, Türkiye'ye bulaşsa haberimiz olur mu?

Şehidimizi bile milletten saklamaya çalışan zihniyet, virüsü millete söyler mi?

Yorumlar 52 Yorum
Günün Manşetleri