OTOMOBİL

Volkswagen'in gel git akıllı SEO'sundan skandal Türkiye açıklaması

Volkswagen'in CEO'su Herbert Diess, Türkiye'de planladıkları yatırım için skandal ifadelere imza attı.

Alman otomotiv devi Volkswagen'in (VW) merakla beklenen Türkiye yatırımı hakkında dikkat çeken bir açıklama geldi.

Açacağı yeni fabrikası kapsamında Ekim ayında Manisa'da 1 milyar liralık bir şirket kuran VW, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde terör örgütlerine karşı yürüttüğü 'Barış Pınarı Harekatı'nın ardından yeni tesisinin resmi açıklamasını ertelemişti.

Ertelenmesinin ardından, Bulgaristan, Romanya ve Sırbistan gibi Balkan ülkeleri hareket geçmiş ve VW'ye açacağı yeni fabrikası için Türkiye yerine kendi ülkelerini tercih etmesi için çeşitli teşvik paketleri teklif etmişlerdi. 

Fakat aynı günlerde VW'nin üst düzey yöneticileri tarafından yapılan açıklama ile, şirketin fabrika için Türkiye'ye bir alternatif aramadığı ve gelişmelerin izlendiği bildirilerek fırsat kollayan Balkan ülkelerinin hevesi boşa çıkarılmıştı. 

"Savaş meydanının yanına temel atmayacağız"

Sosyal medya platformu LinkedIn'den konuya ilişkin bir yazı paylaşan Diess, "Türkiye'ye açılacak bir fabrika VW'nin ekonomik çıkarlarınadır. Pazarın büyüklüğü ve güçlü bir endüstrinin varlığı, Türkiye'yi üretimimiz için elverişli kılıyor" dedi.

Diess, 'Küresel Şirket Olmanın Anlamı' başlığı altında paylaştığı yazıda, VW'nin ahlaki nedenlerden ötürü Türkiye yatırımını yeniden gözden geçirmesine yönelik bir beklentinin varlığına işaret ederek, "Eğer şirketler, uluslararası hukuk ve insan haklarının sadece hükümetlerin sorumluluğunda olduğu görüşüyle hareket ederse pazar ekonomisi etik temellerini kaybeder" dedi.

Diess'in 'Barış Pınarı Harekatı'nı kastederek kullandığı, "VW, Alman hükümeti ve Avrupa Birliği'nin Suriye'nin kuzeyindeki askeri operasyon ile ilgili görüşünü paylaşmaktadır. Fakat, insanlar öldürülmeye devam ettikçe, savaş meydanının yanına temel atmayacağız" ifadesi ise tepki topladı.

Yorumlar 3 Yorum
Günün Manşetleri