OTOMOBİL

Yalnızca Avrupa'da satılıyordu artık Türkiye'de

Peugeot'un yadece Avrupa pazarında satılan d-segment modeli 508 Türkiye pazarında da satışa sunuldu.

Kısa süre önce Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ile aynı çatı altında buluşan PSA'nın bünyesindeki Peugeot'un d-segment modeli 508 Türkiye pazarında satışa sunuldu.

Yalnızca Avrupa pazarında üretilen araç Türkiye pazarına ikisi benzinli biri dizel olmak üzere kullanıcalara üç motor seçeneği sunuyor.

Prime, Allure, GT Line ve GT olmak üzere dört 4 farklı kullanım paketine sahip olan otomobilde, EAT8 adlı 8 ileri otomatik şanzıman tüm paketlerde standart şekilde sunuluyor.

Benzinli motorların 180 ve 225 beygir olmak üzere iki farklı güç seçeneği bulunurken, dizel tarafında ise 1.5 litrelik 130 beygir ve 300 Nm tork değeri sunan ünite bulunyor.

180 beygir gücündeki benzinli motorun torku 250 Nm olarak belirlendi. 225 beygirlik versiyonda ise 300 Nm'lik tork değeri var.

DİZE VE BENZİNLİ FİYATLARI AYNI

508'in başlangıç versiyonunun paket ismi 'Prime' olarak belirlendi. Bu paket ile birlikte, otomobilin dizel ve benzinli motor seçeneklerinin liste fiyatının aynı olması dikkat çekti.

Buna göre, otomobilin dizel motor ve otomatik şanzımanlı seçeneğinin fiyatı lansmana özel olarak 210 bin TL'den başlıyor.

Benzinli motor seçeneği ise, yine otomatik şanzıman ile birlikte 210 bin TL'den başlayan fiyatlar ile alıcılarını bekliyor.

'FAİZ İNDİRİMİ PİYASAYA YARADI'

Peugeot Türkiye Genel Müdürü İbrahim Anaç, yıl sonuna kadar 800-1000 adet arası 508 satacaklarını açıkladı.

Faiz indiriminin otomobil pazarına iyi geldiğini söyleyen Anaç, "2019'da pazarın 475 bin bandında kapanacağını öngörüyoruz. Tedarik sorunu olmazsa bu seviye daha da yukarı çıkabilir" dedi.

Yorumlar
Günün Manşetleri