OTOMOBİL

Yerli otomobilin fiyatı ne kadar olacak? Sabah yazarı yazdı

TOGG yerli otomobilin nerede üretileceği açıklandı fakat yerli otomobilin satış fiyatının ne olacağı hala merak konusu. Bugün tanıtımı yapılacak yerli otomobilin tahmini fiyatını Sabah yazarı Dilek Güngör açıkladı.

Yerli otomobilin tanıtımı bugün yapılacak fakat akıllarda pekçok soru var. En çok merak edilen ise yerli otomobilin fiyatı ne olacak?  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, yerli elektrikli otomobil üretim tesisi Bursa'da kurulacak ve proje bazlı devlet yardımı verilecek. Yerli otomobilin satış fiyatı ise Sabah yazarı Dilek Güngörü'ün tahminine göre 150-200 bin bandında olacak. 

Yerli otomobilin elektrikli olması fiyatının ortalama 150- 200 bin tahmin edilmesinde en büyük etken. 

Dilek Güngör, “Yerli oto fiyatı ne olacak?” başlıklı yazısında, “Otomobili bugün görsek de satın almak için iki yıl daha bekleyeceğiz. Dolayısıyla, fiyatının da bugünden belli olması elbette mümkün değil” ifadelerini kullandı.

“Ama şu kadarını söyleyeyim” diyen Güngör ayrıntıları şöyle aktardı:

“Yerli otomobilin bulunduğu SUV segmentinde Hyundai Tucson, Volkswagen Tiguan, Nissan Qashqai gibi araçlar var. Bunların henüz elektrikli modelleri yok. Fakat yerli otomobil üretilmeye başladığında o markalar da elektrikli araçlarını piyasaya sürecek. Şu anda bu saydığım markaların fiyatları 165 bin TL'den başlıyor, 358 bin TL'ye kadar çıkıyor. Yerli otonun özelliklerini bilmesek de BMW iX-3 ve Tesla Model X gibi araçların muadili olacağı söyleniyor. Yeni BMW iX3'ün elektrikli versiyonunun 400 bin TL'nin üzerinde olacağı belirtiliyor.

Tesla'da ise fiyat milyonu buluyor.

Sonuçta küresel rekabeti düşünürseniz, yerli oto bugün piyasaya çıksa 150-200 bin TL'den az olamaz.”

ALIM GARANTİSİ VERİLDİ

Resmi Gazete'de yayınlanan 1945 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı'da yerli otomobilin Bursa'da üretileceği belirtildi.

Yerli otomobilin yatırımı için öngörülen tutar ise 22.000.000.000 TL olarak belirlendi. Devlet Malzeme Ofisi tarafından 30 bin adet alım garantisi verilenyerli otomobilin üretimine 13 yıl içerisinde başlanacak. Eğer bu süre içeriden başlanmazsa Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yatırımcılara 6,5 yıl daha ek süre verebilecek.

Yorumlar 7 Yorum
Günün Manşetleri