SAĞLIK

Avokadonun şaşırtan faydaları

Avokadonun sağlık açısından faydalarını okuyunca şaşıracaksınız. Kolesterolü düşürdüğünü, açlığı bastırdığını ve kilo vermede yardımcı olduğunu biliyor muydunuz?

Son dönemde mutfağımızın gözdesi olan avokado'nun onlarca faydası var. Biz size en önemli 5 özelliğinden bahsetmek istiyoruz.

Öncelikle orta büyüklükte bir avokado; 322 kalori ve toplam 29,5 gram yağ içerir. Bu değerler, diğer meyvelere göre oldukça yüksektir.

Düzenli avokado tüketenlerin daha fazla miktarda lif, E ve K vitaminleri, magnezyum ve potasyum aldıkları görülür. 

avokado

KALP SAĞLIĞINA İYİ GELİR

İçerisindeki beta-sitosterol sayesinde kolestrol düzeyinin korunmasını sağlar. Günlük olarak tüketildiğinde damar sertliği korunur.

avokado

KANSERİ ÖNLER

Prostat ve meme kanseri başta olmak üzere, kanser hücrelerinin oluşumuna engeller. Zira, avokado, hücreleri kansere ve serbest radikallerin tehlikeli etkilerine karşı koruyan bir antioksidan olan Glutatyon içerir.

Avokado

CİLDE İYİ GELİR

Yaşlanma karşıtıdır. Hem avokado tüketmek hem de saf yağını cilde uygulamak, cilt hücrelerinin sağlığı ve diri olmasını sağlar. Öte yandan, avokadonun içerdiği vitamin ve minerallerin cilt sağlığı açısından oldukça yararlı olduğu birçok araştırmada kanıtlanmıştır.

AVOKADO

GÖRMEYİ GELİŞTİRİR

Avokado, gözlerinizi kataraktlara, yaşla ilgili göz hastalıklarına ve maküler dejenerasyona karşı korumaya yardımcı olan lutein ve zeaksantin gibi karotenoidler içerir. Bu koşullar genellikle gözlerin dokularında biriken serbest radikallerden kaynaklanır.

Avokado

SAÇLARI BESLER

Saç bakımında tercih edilir. Kuru ve yıpranmış saçların tedavisinde avokadodan sıklıkla faydalanılır.

Yorumlar
Günün Manşetleri