SAĞLIK

Bakan Mustafa Varank'tan önemli aşı ve ilaç açıklaması

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank koronavirüse karşı aşı ve ilaç geliştirme çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Tüm dünyada endişeye sebep olan koronavirüs vakalarının ardından gözler bilim insanlarına çevrilmiş durumda. Birçok ülke gibi Türkiye de koronavirüs salgınına karşı aşı ve ilaç geliştirme çalışmalarını tüm hızılyla devam ettiriyor.

TÜRKİYE'DEKİ AŞI VE İLAÇ ÇALIŞMALARI HANGİ AŞAMADA?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "COVID-19 Türkiye Platformu" koordinasyonunda gerçekleştirilen Aşı ve İlaç Geliştirme Sanal Konferansı'nda konuştu.

Bakan Mustafa Varank "COVID-19 Platformu altında 7 aşı projesiyle kimyasal ve biyoteknolojik yöntemlerin uygulanacağı 7 ilaç geliştirme projesi yer alıyor. Ülkemizde aşı ve ilaç konusunda önemli yetkinlikler var. Çok hızlı netice alabileceğimiz yenilikçi yaklaşımlar belirlendi." dedi.

'HER TÜRLÜ BİLİM İNSANINA KAPIMIZ AÇIK'

''Üzerimizdeki sorumluluk hem çok ağır hem de bir o kadar değerli. Bu tehdide karşı birlikte başarmakta kararlıyız. Bu süreçte emekçilerimizin işini kaybetmemesi, hanelerin gelir seviyesinin korunması kırmızı çizgimiz.'' açıklamasını yapan Varank, ''Sürece katkıda bulunabilecek her türlü bilim insanımıza kapımız açık.'' dedi.

Yorumlar
Günün Manşetleri