SAĞLIK

Canan Karatay'dan dikkat çeken koronavirüs önlemleri

Koronavirüs tüm dünyada korku yayarken, koronavirüsten ölenlerin sayısı 618'e çıktı. Koronavirüs tedavisi ya da koronavirüsten korunma yöntemleri üzerine pekçok uzman önerilerde bulundu. Fakat Canan Karatay'ın koronavirüs önlemleri çok dikkat çekiciydi.

Çin'in Wuhan kentinde patlak verdikten sonra birçok ülkeye yayılan yeni tip corona virüsü salgınıyla ilgili korkutucu iddialar devam ediyor. Virüs yüzünden dünya genelinde ölenlerin sayısıve corona virüsüne yakalanan vaka sayısı her geçen gün artıyor.

Henüz Türkiye’de rastlanılmayan ancak tedirginlik yaratan corona virüsü ile ilgili uzmanlardan bilgilendirmeler geliyor. Konuyla ilgili ilgi çekici yorumlardan biri de Prof. Dr. Canan Karatay’dan geldi.

Çin'de birçok kişinin ölümüne neden olan koronavirüsü de değerlendiren Canan Karatay şöyle konuştu:
"Koronavirüsünden bahsedelim. Bir viral enfeksiyondur, korkulacak bir şey yoktur. Mangalda kül bırakmıyorlar sevgili medyamız tabii ki. Virüsler hücre içine girer. Yani bir hayvanın, bir insanın akciğerine. Bu koronavirüs, akciğerdeki hücrelerin içine giriyor, solunum yoluyla bulaşması o demek. Ve o hücre içine virüs büyür, çoğalır. Yani hücrenin içindeki besini kullanarak çoğalır ve de hücreyi parçalar. Sıkıntı da oradan başlar. 

Bütün grip enfeksiyonları aynı. Virüsler aynı değişmiyorlar. Çok ufak her sene kılıf ve renk değiştiriyor. Çok üçkağıtçılar yani halledemiyor insanlar. Bu kadar teknoloji ilerledi, asırlardan beri, dünya kurulduğundan beri daha virüsleri halledemedik. O halde hücre içine girmesini biz önlememiz lazım. Hücre içine girmezse hastalık olmuyor. Onun için de bağışıklık sisteminin güçlenmesi lazım."