SAĞLIK

Çin saklıyor! Koronavirüsten ölenlerin sayısı korkunç

Çin koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 170'e çıktığını açıkladı. Bir Çinli doktor ise 3 bin kişinin öldüğünü iddia ediyor.

Çinli yetkililer salgının yayılmasının engellenmesi amacıyla, koronavirüsün ortaya çıktığı Vuhan ve onun başkenti olduğu Hubei eyaletindeki 50 milyon kişiyi karantinaya almaya çalışıyor.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu Perşembe günü koronavirüsün bulaştığı hasta sayısını 7.711 olarak açıkladı, 81.000 kişinin ise hastalık şüphesiyle gözlem altında tutulduğu bildirildi. Ölü sayısının ise 170'e çıktığı açıklandı.

ÇİN SAKLIYOR

Coronavirüsünden ölenlerin sayısına ilişkin Çin'in gerçek rakamları sakladığı öne sürülüyor. Sosyal medyadan paylaşım yapan bir Çinli doktor 3 bin kişinin öldüğünü iddia etti.

MASKE ZORUNLU

Çin genelinde yüz maskesi kullanmak zorunlu hale getirildi, Çin'in futbol federasyonu da Çin Süper Ligi de dahil olmak üzere ülke çapındaki bütün futbol maçlarının askıya alındığını açıkladı.

HONG KONG GEÇİŞLERİ SINIRLADI

Çin'e bağlı yarı özerk Hong Kong yönetimi de bir dizi önlem açıkladı ve iki ülke arasındaki geçişleri sınırladı. Çin ile Hong Kong arasındaki uçak seferleri yarıya indirildi, Çin anakarasına yapılacak seyahatlere izin verilmeyeceği de duyuruldu.

Japonya'nın tahliye ettiği vatandaşlarında koronavirüs görüldü

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), koronavirüs salgını konusunda "tüm dünyanın tetikte olması gerektiğini" kaydederken, Japonya'nın ülkeden tahliye ettiği 206 kişiden 3'ünde koronavirüs gözlemlendi. Böylece ülkedeki hastaların sayısı 11'e çıktı.

Japonya Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, hastalığın tespit edildiği 3 kişiden 2'sinde hastalık bulgularının önceden gözlemlenmemesi endişe verici bir gelişme olarak yorumlandı.

İNGİLTERE'DE KARANTİNA

Çin'de vatandaşları bulunan ülkelerden bazıları tahliye işlemlerine başlamış durumda. İngiltere, Çin'den getirilecek vatandaşlarının 14 gün boyunca karantinada tutulacağını duyurdu, ABD ise bu süreyi 72 saatle sınırlandırdı.

Fransa'nın da aralarında Fransızların da olduğu 350 AB vatandaşını bu hafta Vuhan'dan tahliye etmesi bekliyor. Avustralya da vatandaşlarını tahliye ederek, onları normal şartlarda sığınmacıların kaldığı Christmas Adası'nda karantinaya almaya hazırlanıyor.

Starbucks, Toyota, Foxconn, Tesla ve McDonald's ve IKEA'nın da aralarında bulunduğu firmalar ülkedeki üretimlerini durdurdu ya da mağazalarını kapattı.

Yorumlar 2 Yorum
Günün Manşetleri