SAĞLIK

Çin'den yayılan ölümcül Corona virüsü nedir? Corona virüsü nasıl bulaşır?

Çin'den dünyaya yayılan Çin virüsü de denilen Corona (Korona) virüsü nedir, nasıl yayılır? Corona virüsü özellikleri neler? Bulaşıcı mıdır, Corona virüsü korunmak için ne yapmalı, tedavisi var mı? İşte hepsinin cevabı haberimizde...

Çin'de ortaya çıkan corona virüsünden ölenlerin sayısı 17'ye çıktı. Bir şehir adeta karantina altına alınırken virüs tüm dünyaya korku saldı.
Türkiye'de de vatandaşlar tedirgin olurken corona virüsü hakkındaki bilgiler merak edilmeye başlandı. Corona (Korona) virüsü nedir? Belirtileri nelerdir? Corona virüsü bulaşıcı m

SARS virüsünün bir kuzeni olan ve ilk olarak Çin’de ortaya çıkan Corona Virüsü (Coronavirus), salgının Aralık ayında Çin'in Wuhan kentinde başlamasından bu yana yüzlerce kişiyi enfekte etti.

Virüs yapısını ilk kez çözen bilim adamı Leo Poon, bu virüsün muhtemelen bir hayvanda ortaya çıktığını ve insanlara yayıldığını söyledi. Tüm dünyada gündem olan bu salgın Türkiye’de yoğun olarak araştırılıyor. 

Okyanusu aşan virüs ABD'de de görülürken yayılma ihtimali tüm dünyada endişe yaratırken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konu hakkında açıklama yaparak "Bu konuda özellikle bizde şu anda herhangi bir hastanın, hatta riskli hastanın olmadığının altını çizmek istiyorum" dedi.