SAĞLIK

Devlet hastaneleri ile ilgili şok karar

5 milyon Bağ-kur ve Genel Sağlık Sigortalı Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastaneler ile kamu üniversite hastanelerinde sağlık hizmeti alamayacak. Nedeni haberin detayında...

Prim borcunu ödeyemeyen 5 milyon Bağ-kur ve Genel Sağlık Sigortalı 31 Aralık 2019 tarihinden sonra Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastaneler ile kamu üniversite hastanelerinde sağlık hizmeti alamayacak.

1 OCAK 2020’DE 5 MİLYON İNSAN O HASTANELERE GİDEMEYECEK

Prim borçlarını ödemeyen Bağ-Kur ve GSS’li (Genel Sağlık Sigortalılar) vatandaşlara Sağlık Bakanlığı hastaneleri ile kamu üniversite hastanelerinde sağlık hizmetlerinden faydalanması için verilen süre 31 Aralık 2019 tarihinde sona erecek. Yasaya göre vatandaşların Genel Sağlık Sigortası kapsamında sağlık hizmeti alabilmesi için GSS primini yatırması zorunluluğu ve sağlık hizmeti sunucusuna başvurduğu tarihte prim ve prime ilişkin hiçbir borcunun bulunmaması şartı var.

Yapılan açıklamaya göre, primlerini zamanında ödeyemeyip borçlu duruma düşen Bağ-Kur ve Genel Sağlık Sigortalılar ile onların bakmakla yükümlü oldukları kişiler herhangi bir düzenleme yapılmaz ise 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler ile kamu üniversite hastanelerinde sağlık hizmetlerinden faydalanamayacak.

Yorumlar 4 Yorum
Günün Manşetleri