SAĞLIK

Doçent doktordan flaş iddia! Korona Türk genine bulaşmıyor...

Tüm dünyayı endişelendiren Koronavirüs, tüm sınır komşularımızda ortaya çıkmasına rağmen Türkiye'de hala teşhis edilmedi. Peki bu durumun özel bir sebebi var mı? Doçent Doktor Oytun Erbaş'a göre var... İşte Erbaş'ın flaş iddiası!

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs tüm dünyayı etkilemeye devam ediyor. Virüse şu ana kadar Türkiye’de rastlanmamış olması bir yandan yüzleri güldürürken öteki yandan da soru işaretlerinin oluşmasına sebep oluyor...

Türkiye’de yaptığı araştırmalar ile adından söz ettiren Fizyoloji Uzmanı Doç. Dr. Oytun Erbaş'ın bu konuda sansasyon yaratacak bir iddiası var. Dediğine göre koronavirüs Türklere bulaşmıyor sebebi de genlerimiz. 

Fizyoloji Uzmanı Doç. Dr. Oytun Erbaş'ın iddiasına göre koronavirüsün gen farkından dolayı Asya ırkını daha çok etkiledi. Türkiye'ye bu salgın gelse en fazla 10-20 kişiyi etkiler. 

Erbaş'ın iddiasına göre bunun sebebi Türkiye’nin daha karışık genlere sahip olması. Türkiye'nin bu virüs salgınından çok az etkileneceğini dile getiren Fizyoloji Uzmanı Doç. Dr. Oytun Erbaş, şunları söyledi: