SAĞLIK

Dünya Sağlık Örgütü'nden koronavirüs çağrısı: ''Arttırılması gerekiyor...''

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, Twitter’dan yaptığı açıklamada kreditör ülkelerin virüs ile mücadelede daha aktif rol almaları gerektiğini vurguladı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, koronavirüse dair yapılan açıklamalara bir yenisini daha ekledi. Ölü sayısının 2 bini geçtiği salgını ile ilgili yaptığı açıklamalarda virüse karşı mücadeleye değinen Ghebreyesus, kreditör ülkelerin mali yardımları arttırmaları gerektiğini söyledi.

60 BİN SAĞLIK MALZEMESİ GÖNDERİLECEK

Afrika’da öncelikli olarak belirlenen 6 ülkeye yapılan yardımlara yönelik açıklamalarda da bulunan Ghebreyesus, ikinci aşamada 19 ülkeye virüs ile mücadele kapsamında 60 bin sağlık malzemesi gönderileceğini duyurdu.

ÖLENLERİN SAYISI SÜREKLİ ARTIYOR

Koronavirüs salgınına karşı tedbir çağrıları devam ederken virüs sebebiyel hayatını kaybedenlerin sayısı da gitgide artıyor. Koronavirüs salgını sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 361'e ulaştı. Fransa'nın ardından İtalya'da da bir kişi hayatını kaybetti. İsrail ve Lübnan'a da sıçrayan virüs nedeniyle İran'da da ölü sayısı 5'e ulaştı.

KULUKÇA SÜRESİ 27 GÜNE KADAR ÇIKABİLİYOR

Çin’in Hubei eyaletinde yetkililer Corona virüsün kuluçka döneminin 27 güne kadar çıkabileceğini aktardı.

Yorumlar
Günün Manşetleri