SAĞLIK

Dünya Sağlık Örgütü'nden Türkiye'ye övgü dolu sözler

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı ilk ve etkili tedbir alan ülkelerin başında Türkiye geliyor. Sağlık Bakanlığı'nın pandemiye karşı yürüttüğü bu başarılı mücadele, Dünya Sağlık Örgütü raporuna da yansıdı. Türkiye hakkında yayınlanan raporda övgü dolu ifadeler kullanıldı.

Dünya Sağlık Örgütü Türkiye’nin koronavirüs salgınına karşı yürüttüğü mücadeleye ilişkin bir rapor yayınladı.

Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada raporda Türkiye'nin bu kapsamda elde ettiği başarının detaylı bir şekilde ele alındığını açıkladı.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''DSÖ Türkiye Covid-19 Raporunu Yayımladı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Türkiye’nin Covid-19 mücadelesine yönelik rapor yayımladı.

Söz konusu raporda, kararlılıkla uygulanan tedbirler ve çok sektörlü yaklaşım sayesinde Türkiye'nin Covid-19 mücadelesi kapsamında elde ettiği başarı detaylı bir şekilde ele alındı.

Türkiye'nin virüsün ülkeye girişini önlemeye yönelik çabalarından övgüyle söz edildi.

Raporun sonuç bölümünde; Türkiye'nin tecrübesi, siyasi kararlılığı ve çok paydaşlı yaklaşımı ile halk sağlığı acil durumlarında verilen mücadeledeki rolünün önemine vurgu yapıldı; genç nüfusu avantaja çevirdiğine, yaşlıların korunması ve enfeksiyonun yayılmasının önlenmesi için erken dönemde önleyici tedbirler alındığına dikkat çekildi.''

Yorumlar
Günün Manşetleri