SAĞLIK

Federasyon da doğruladı dönerde deterjan var

Türkiye'de yaşanan tartışmalara her gün bir yenisi ekleniyor. Son tartışma sağlığımızı yakından ilgilendiriyor. Yediğimiz dönerin deterjanlı olduğu iddiası var. İddiayı Uluslararası Döner Federasyonu Başkanı Mehmet Mercan da doğruladı...

Türkiye Gazetesi'nin manşetinden verdiği haberde son tüketim tarihi geçmiş ürünleri piyasaya süren, hatta bakteri üremişse çamaşır suyu ve deterjan ile yıkayan firmaların olduğunu öne sürmesi, tüketiciyi "Yemeden önce iyice düşün" duygusuna sevk etti...

Mesela bu tüketilen ürünlerden çok önemli bir yer tutan döner ile ilgili inanılmaz iddialar ortaya atıldı...  Konu ile ilgili canlı HaberTürk'te canlı yayına katılan Uluslararası Döner Federasyonu Başkanı Mehmet Mercan, sağlıksız koşullarda üretim yapan şirketleri eleştirdi.

Uluslararası Döner Federasyonu Başkanı Mehmet Mercan uyarılarda bulundu

Mercan, "Bugün Türkiye'de üretilen dönerin yüzde 80'inin merdiven altı. Sağlıksız koşullarda döner üreten firmalar var. Bu bir gıda terörüdür. Günü geçmiş ürünleri, kayıtsız işletmelere ucuza veriliyor. Fiyatlar da buna göre indiriliyor ve oldukça ucuza satılıyor." dedi.

Ayrıca Mercan, "Almanya dönere sahip çıkmaya çalışıyor. Eğer sağlıklı ortamda üretilirse döner yenebilir. Kimse dönere küs olmasın, sadece bilinçli olsunlar." diye vatandaşları uyardı.

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri