SAĞLIK

İğrenç görüntüler! Yiyecekler kanalizasyondan sofraya geliyor

Ölümcül koronavirüsü kabusu devam ediyor. Çin'den gelen son görüntüler ise mide bulandıracak cinsten. İşte koronavirüs salgınına dair son gelişmeler...

Çin’de yeni tip koronavirüs zatürresi (NCP) salgını nedeniyle can kaybı 1017, salgından etkilenenlerin sayısı da 42 bin 638’e yükseldi. Çin'in insan sağlığını tehdit eden yemek pişirme teknikleri hakkında yeni görüntüler geldi.. Çinlilerin kanalizasyondan çekerek tekrar tekrar kullandığı hayvansal atık yağlar nedeniyle gıda güvenliği endişeleri tavan yapmış durumdaının görüntüleri mide bulandırıyor. İşte Sosyal medyada yayılan görüntüler...

Çin genelinde on yıllardır süren, "restoranların ve mezbahaların yakınlarındaki kanalizasyon borularından çekilen hayvansal yağ topaklarını yeniden kullanarak yemek yapma geleneği", halen devam ediyor..

Wuhan'da canlı egzotik hayvanların illegal olarak satıldığı pazardan yayıldığı bilinen koronavirüs nedeniyle, Pazartesi günü 108 kişinin hayatını kaybettiğini açıklandı.

Böylece tek bir gün içinde koronavirüsten ölenlerin sayısında yeni bir rekor kırıldı. Ülkede koronavirüsten ölenlerin sayısı ise 1017'ye ulaştı. Yetkililer yeni görülen vakaların sayısında ise bir azalma olduğunu kaydetti.