SAĞLIK

İvermectin ilaç covid tedavisinde etkili mi? İvermektin nedir, tablet corona virüsü 48 saatte bitiriyor

Avustralyalı bilim insanları oral tablet halinde bulunan Ivermectin (İvermektin) denilen bu ilaç için 48 saatte koronavirüsü bitiriyor dedi. Ivermectin ayrıca krem ve losyon olarak da piyasada bulunuyor. Peki, ivermektin nedir, ne işe yarar? Corona virüsü tedavisinden gerçekten etkili mi?

Ivermectin nedir? Hangi hastalıklar için kullanılıyor? Avustralyalı bilim insanlarının açıklamaları sonrası herkes ivermektin nasıl satın alınır bunu arıyor. 

İvermektin isimli bu ilaç hakkında bilmemiz gerekenleri haberimizde derledik. Önce Ivermectin nedir, ne işe yarar, nasıl kullanılır ona bakalım...

IVERMECTIN NEDİR?

İvermektin, genel olarak köpekleri parazitlerden korumanın yanı sıra birçok parazit istilasının tedavisinde kullanılan bir ilaç. Bu hastalıklar arasında baş biti, uyuz, nehir körlüğü, strongiloidiazis, trikuriazis, askariazis ve lenfatik filariasis de bulunuyor. Dış istilalar için ağızdan alınabilir veya cilde uygulanabilir. Bunun yanında virüs kaynaklı AIDS (HIV virüsü), grip, dengue ateşi gibi hastalıların tedavisinde de kullanılıyor.

Kalp ve Damar Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Bengi Başer, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda korona virüsü 48 saat içinde öldüren ilacın keşfedildiğini açıkladı.Başer paylaşımında, “Avustralya’da IVERMECTİN adlı antiparaziter ilacın labratuar şartlarında 48 saat içinde COVID 19 u öldürdüğü gösterdi. En kısa zamanda klinik çalışmaların yapılması ve sonuçların olumlu çıkması halinde insanlık büyük bir beladan kurtulacak” ifadelerine yer verdi. 

Doktor Wagstaff: Ivermectin etkili ancak koronavirüse karşı aşı bulmak şart

Şu anda tüm dünyaya yayılan koronavirüse karşı yüzde 100 etkili olan bir ilacın bulunmadığını belirten Wagstaff, "Bu ilaç zaten dünyanın birçok ülkesinde mevcut. Bu sebeple hastalara şimdilik yardımcı olacaktır. Ancak kesin bir tedavi için Covid 19'a karşı aşının bulunması gerekiyor." diye de sözlerine ekledi.

İvermectin Ne için Kullanılır ?

İvermektin, anti-parazitik ilaçlar adı verilen bir ilaç sınıfına aittir. Bir ilaç sınıfı, benzer şekilde çalışan bir grup ilaçtır. Bu ilaçlar genellikle benzer durumları tedavi etmek için kullanılır.

ivermectin

Ivermectin oral tablet, parazit içindeki parçalara bağlanarak çalışır. Sonunda paraziti felç eder ve öldürür veya yetişkin parazitlerinin bir süre larva yapmasını önler. Bu enfeksiyonunuzu tedavi eder.

İvermectin Yan Etkileri

Bu ilacın yan etkileri, tedavi edilen duruma bağlıdır.

Bu ilacın bağırsak enfeksiyonlarını tedavi etmek için kullanıldığında daha yaygın yan etkileri şunlardır:

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri