SAĞLIK

Konya'dan koronavirüs açıklaması! Bu hızla giderse...

Konya İl Sağlık Müdürü Koç hastanede basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Konya Şehir Hastanesi'nde bu sabah itibarıyla acil ve poliklinik alanında hizmet verilmeye başlandı. Konya İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, il dışından Konya'ya hasta getirildiğine ilişkin iddiaları yalanladı. 

Hastanede basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İl Sağlık Müdürü Koç, şunları söyledi: 5 Ağustos itibarıyla Konya Şehir Hastanemizde acil ve polikliniklerimizde hasta kabulüne başlamış bulunuyoruz. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Uzun süredir beklediğimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın hayali olan hastanemizi Konya’da da açmaktan çok mutluyuz. İnşallah 838 yataklı ilk etabıyla hizmete başlıyoruz. Yıl sonuna kadar da ikinci etabı olan 1250 yatağı tamamlanan kısmıyla hizmet vermeye devam edeceğiz.

BÜTÜN POLİKLİNİKLERİMİZ HİZMETE BAŞLAMIŞTIR

"Yoğun bir süreçten geçiyoruz." diyen Koç, şöyle konuştu: En kısa sürede bu hafta itibarıyla da yataklı servislerimiz yoğun bakımlarımızda taşıma işlemlerini tamamlayacağız. Kademeli olarak hastalarımızı mağdur etmeden konforlu bir şekilde taşıma işlemini bu hafta sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz. Bütün polikliniklerimiz hizmete başlamıştır. Bu hafta randevu ile değil hastanemize gelen hastalarımızı kabul edeceğiz. Pazartesiden itibaren MHRS sistemi ile randevu sistemimiz başlayacaktır. Yani vatandaşlarımız bugünden itibaren randevularını alabilirler.

PANDEMİDE YOĞUN BİR SÜREÇ YAŞIYORUZ

Pandemide yoğun bir süreç yaşıyoruz Konya olarak. Bu nedenle de Konya Eğitim ve Araştırma Hastanemiz tamamen pandemi hastanesi olarak hizmet devam edecek. Yine orada acil hizmetleri ve yatak yoğunluğu açısından ve elektif dediğimiz Kovid-19 dışı hastalarımızın tedavilerinin yapılması açısından Şehir Hastanemiz büyük bir yükü kaldıracaktır. Burada bu hafta itibarıyla inşallah ameliyatlarımız da başlayacak. O nedenle Konya koronavirüsle ilgili yoğun bir dönem yaşıyor ancak diğer acil durumlarda vatandaşlarımız hiçbir mağduriyet yaşamayacaktır. Sadece Kovid dışı hastaların tedavi edildiği tek merkez Konya Şehir Hastanesi olacaktır.

YER YOK DİYE BİR ŞEY YOK

Yatak ve yoğum bakım yoğunluğumuz var ama 'yer yok' diye bir şey yok. Şu anda bayram itibarıyla da ekiplerimizle devamlı olarak irtibat halindeyim. 'Hiçbir hasta hiçbir hastanede mağdur oldu' yatırılamadı' diye bir durum olmadı. Pandemiyi güzel bir şekilde yönetiyoruz ancak vatandaşlarımızdan ricamız; maske, sosyal mesafe ve temizliğe dikkat edelim.

Eğer bu hızda giderse bir şehir hastanesi daha olsa yetmez.

O nedenle dikkatli olmalıyız. Bizim şu anda yatak, yoğum bakım sorunumuz yok. Şehir Hastanemizi bu nedenle temiz hastane olarak devam ettirmek istiyoruz. İnşallah vatandaşlarımız daha çok dikkat ederse diğer hastanelerimiz de en kısa sürede normale dönecektir" diye konuştu.

Yorumlar 2 Yorum
Günün Manşetleri