SAĞLIK

Koronavirüs aşısı için çalışan Prof. Dr. Encüment Ovalı'dan ilaç müjdesi

Geçtiğimiz günlerde ekibiyle birlikte laboratuvara girerek koronavirüs salgını için aşı çalışmalarına başlayan Prof. Dr. Encüment Ovalı şimdide Covid-19 ilacı için müjde verdi.

Dünyayı kuşatan yeni tip koronavirüs salgınından kurtulmak için geçtiğimiz günlerde ekibiyle birlikte laboratuvara giren Prof. Dr. Encüment Ovalı'dan yeni bir müjde daha geldi. Daha önce üç ekip olarak çalışmaya başladıklarını ifade eden Prof. Dr. Encüment Ovalı, ilaç geliştirmek amacıyla dördüncü ekibi kurduklarını açıkladı.

İLAÇ İÇİN YENİ EKİP OLUŞTURULDU

Koronavirüs aşı çalışmaları için dün “Dünya nereye vardığımızı 23 Nisan’da görecek." diyen Ovalı, gece yaptığı paylaşımda ise 3 grup halinde çalışan ekibini tanıttı. Ardından da grup sayısını bugün 4'e çıkaracaklarını belirterek "Yarın dördüncü grup oluşuyor ve bu sefer bir ilaç üzerindeyiz" dedi.

''TÜRK ÇOCUKLARINA GÜVENİYORUM''

İşte Ercüment Ovalı'nın o paylaşımı ve 3 grupluk koronavirüs aşısı ekibi: "Günler , geceler boyu çalıştılar ve daha da çalışacaklar. Ülkemiz icin 3 gruba bölündük. Yarın dördüncü grup oluşuyor ve bu sefer bir ilaç üzerindeyiz. Gururla poz veren bu Türk çocuklarina inanıyorum. Bağışık plazma, kök hücre, Aşı ve virus spesifik T hucre grubu"

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri