SAĞLIK

Koronavirüste yeni gelişme! Koronavirüs aşısı bulundu mu?

Koronavirüs salgını tüm dünyada can almaya devam ediyor. İtalya'da ölü sayısı 7'ye çıkarken, Çin'de ölenlerin sayısı 2 bin 665’e yükseldi. Herkesi umutlandıran bir açıklama yine Çin'den geldi.

Koronavirüsün (Covid-19)  salgını dünyası sarstı. Günlük hayatı felç eden hastalığa karşı alınan tedbirler sonuç vermiyor. Çin’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 2 bin 665’e yükseldi. Avrupa'da en çok görüldüğü ülke olan İtalya'da salgın nedeniyle ölenlerin sayısı 7'e çıktı. İtalya'da 11 kasabada 50 bin kişi karantina altına alındı. Çin'in Rusya Büyükelçisi Zhang Hanhui, korona virüsü için aşının bulunduğunu ancak piyasaya çıkması için son testlerinin yapılmasının beklendiğini duyurdu.

Müzeler ve sinemalar kapatıldı
İtalya'da koronavirüsten ölenlerin sayısı 7'ye yükselirken, ölümlerin görüldüğü bölgedeki birçok kentte eğitim ve öğretime bir haftalığına ara verilirken, Milano'nun Duomo Katedrali başta olmak üzere pek çok kilisenin de ziyarete kapatıldığı bildirildi. Bölgede müze ve sinemalar da geçici bir süre için kapatıldı. Milano'da pazartesi duruşmalar iptal edilirken, halkın gıda stoklamak için marketlere akın ettiği gelen haberler arasında.

İtalya'da Seri A'da 6 maç seyircisiz oynanacak

İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 26. haftasındaki 6 maç, yeni tip corona virüsün (Covid-19) ülkede hızla yayılması nedeniyle seyircisiz oynanacak.

Maçlar şunlar:

Udinese-Fiorentina

Milano-Genoa

Parma-Spal

Sassuolo-Brescia

Sampdoria-Hellas Verona v

Juventus-Inter

Inter kulübü de yaptığı resmi açıklamayla, UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda Bulgaristan temsilcisi Ludogorets ile Milano'daki Giuseppe Meazza yapılacak rövanş maçının seyircisiz oynanacağını duyurdu.

İspanya'ya giden İtalyan doktorda koronavirüs tespit edildi

İtalya'da Covid-19 salgınının en çok görüldüğü Lombardiya bölgesinden tatil için İspanya'nın güneydoğusundaki Kanarya Adalarına giden İtalyan bir doktorun bu virüsü taşıdığı tespit edildi. Kanarya Adaları özerk yönetimi yetkilileri, söz konusu İtalyan doktorun hastaneye geldiği andan itibaren Covid-19 protokolü gereği karantinaya alındığını belirterek, öncesinde temasa geçmiş olabileceği kişilerin araştırıldığını duyurdu.