SAĞLIK

Koronavirüsü için tüm soruların cevapları burada!

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, yeni tip koronavirüsü hakkında bir klavuz hazırladı. Bu klavuzun içinde koronavirüsü ile ilgili merak ettiğiniz bütün soruların cevapları mevcut. Peki Türkiye'de koronavirüsü var mı? Koronavirüsü iyileşir mi?

Ölümcül koronavirüsü yayılmaya devam ediyor. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı, yeni tip koronavirüsü hakkında ‘sık sorulan sorular kılavuzu’ hazırladı.

Ülkemizde COVID-19 koronavirüs vakası var mı? Koronavirüs ile grip arasındaki benzerlik ve farklılıklar neler? Çin veya diğer riskli ülkelerden gelen kargolarla koronavirüs bulașabilir mi? Evde yatarak koronavirüs iyileşir mi? İşte aklınıza takılan koronavirüsü ile ilgili soruların cevapları..

1- Ülkemizde COVID-19 vakası var mı?
Hayır, ülkemizde 2 Mart 2020 itibariyle yeni koronavirüs hastalığı (COVID-19) vakası saptanmamıștır.

2- COVID-19 salgınına hazır mıyız?
Bugüne dek 50’den fazla ülkede 90 bine yakın vaka görüldü. Dünya Sağlık Örgütü, 28 Șubat’ta salgın riskini tüm dünya geneli için ‘en yüksek’ düzeye yükseltti. Salgının görüldüğü ülkelerden ülkemize giriș-çıkıșlarla ilgili gerekli önlemler alınmıș olmakla birlikte hastalığın belirtisiz dönemde bulașabildiği düșünüldüğünde ülkemizde de görülme riski yüksek. Sağlık Bakanlığı, olası vakaların teșhis, tedavi ve takibi için her ilde belirli hastaneleri belirledi, gerekli alt yapı hazırlıklarını tamamlamıș ve güncel bilgilere göre vaka yönetim algoritmalarını olușturdu..