SAĞLIK

Kurban etinden koronavirüs bulaşır mı? Prof. Dr. Mehmet Ceyhan yanıtladı

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte birçok vatandaşın aklına aynı soru takılmaya başladı. Kurban etinden koronavirüs bulaşır mı? Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan iç rahatlatan açıklama geldi...

Prof. Dr. Ceyhan, Kurban Bayramı'nda kesilecek hayvanların etinden koronavirüs bulaşmadığını belirterek şu açıklamalarda bulundu:

KURBAN KESİLİRKEN ALINACAK TEDBİRLERE DİKKAT ÇEKTİ

"İnsanlardan hayvanlara koronavirüs bulaşı çok konuşuldu, çok fazla yayın da var. Hayvandan insana bulaş vizonlardan insanlara şeklinde Hollanda'da görüldü. Ama insanlardan hayvanlara bulaş özellikle evcil kediler, kaplanda, aslanda gösterildi, daha büyükbaş hayvanlarda gösterildi. Koyunlarda bulaş, kümes hayvanlarına bulaş gösterilmedi. Ancak kurbanı kesen virüs taşıyor ve öksürdü, hapşırdı onun üzerine. Siz de elinizi kısa süre içinde o bölgeye değdirdiniz, ağzınıza, burnunuza götürdünüz bulaşabilir.

''HAYVANI KESEREK YİYEREK KORONAVİRÜS BULAŞMAZ''

Ama onun dışında o hayvanı keserek, yiyerek koronavirüs bulaşmaz. Kurban kesme aktivitesinin özel bir risk artırıcı durumu yok. Kalabalıklar bir araya gelmemeli. Kurban kesilirken de öyle bayram esnasında da öyle. Orada da korktuğumuz bayramlaşmalar." 

Yorumlar
Günün Manşetleri