SAĞLIK

Putin'den korkutan koronavirüs açıklaması! Durum her gün kötüye gidiyor

Rusya'da son 24 saatte Covid-19 yeni vaka sayısında sıçrama yaşandı. Yeni vaka sayısı 5 bin 849 oldu. Rusya Devlet Başkanı Putin "Durum her gün kötüye gidiyor" İfadelerini kullandı.

Rusya'da son 24 saatte Covid-19 yeni vaka sayısında sıçrama yaşandı. Yeni vaka sayısı 5 bin 849 oldu.

Rusya'nın resmi kriz müdahale merkezi son 24 saatte Covid-19 yeni vaka sayısının 5 bin 849 artarak 68 bin 622'ye yükseldiğini duyurdu.

60 kişi yaşamını yitirdi, toplam can kaybı 615'e çıktı.

Putin'den korkutan koronavirüs açıklaması!

Rusya'da coronavirüs salgınında rekor artık gerçekleşerek son 24 saatte 5.849 yeni vaka tespit edildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, son durumu değerlendirdiği açıklamasında ülkedeki durumun kötüye gittiğini dile getirdi. Putin, ülkedeki tüm sağlık sisteminin tek mekanizma halinde çalışması gerektiğini belirtirken salgın ile ilgili objektif bir tahmine ihtiyaç duyulduğuna dikkati çekti.

MALESEF KÖTÜYE GİDİYORUZ

Ülkedeki Kovid-19'la ilgili gelişmelere ilişkin bilgi alan Putin, "Durumun her gün değiştiğini ve maalesef kötüye gittiğini görüyoruz. Hastaların sayısı artıyor, özellikle de durumu ağır olanların sayısı giderek artıyor." dedi.

OBJEKTİF BİR TAHMİNE İHTİYAÇ DUYULUYOR

Putin, salgın ile ilgili objektif bir tahmine ihtiyaç duyulduğuna dikkati çekerek, sadece orta ve uzun vadeli değil, 3, 7, 10'ar günlük tahminlerin güncellenmesi için hükümete talimat verdi.

Ülkedeki tüm sağlık sisteminin tek mekanizma halinde çalışması gerektiğini vurgulayan Putin, gerektiğinde Savunma Bakanlığına ait malzemelerin de koronavirüs ile mücadelede kullanılabileceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar
Günün Manşetleri