SAĞLIK

Rusya'dan sonra bir ülke daha aşıyı bulduğunu açıkladı! Tarih bile verdiler

Çin Salgın Kontrol ve Önleme Merkezi'nden (CDC) Guizhen Wu, Çin'de geliştirilen koronavirüs aşısının Kasım ayında kullanılabileceğini açıkladı.

in, Kovid-19 için 4 farklı aşı çalışması yürütüyor ve tümü de son aşama olan 3. fazda, yani insan denemelerinde. Bu aşılardan bir tanesi, temmuz ayında ülkedeki işçilere uygulanmaya başlanmıştı.

YAN ETKİSİ YOK! AŞI KASIM YAYGIN OLARAK KULLANILABİLİR

Devlet televizyonuna konuşan Çin Salgın Kontrol ve Önleme Merkezi'nden (CDC) Guizhen Wu, son aylarda aşılardan birini denemek için kendi üzerinde uyguladığını söyledi. Hiçbir olumsuz yan etkiyle karşılaşmadığını belirten Wu, bunun hangi aşı olduğunu ise söylemedi.

Ancak aşının Kasım ya da en geç Aralık ayında toplu olarak Çinlilere uygulanabileceğini söyledi.

AŞI TÜM İNSANLIĞA 2024 YILINDA ANCAK ULAŞACAK

Öte yandan, dünyanın en büyük aşı üretici şirketi konumunda olan Serum Institute of India'nın CEO'su Adar Poonawalla, Financial Times'a önemli açıklamalarda bulundu.

Poonawalla, yeni tip koronavirüs aşısının dünya üzerindeki tüm insanlara ulaşmasının 2024 yılına kadar sürebileceğini belirtti. Adar Poonawalla, ilaç şirketlerinin üretim kapasitelerini artırmadığını, bunun da Kovid-19 aşısı üretildiğinde tüm dünyadaki insanların hepsine aşı ulaştırılmasını 3-4 yıl kadar geciktireceğini söyledi.

Poonawalla, Covid-19 aşısının kızamık gibi hastalıklarda olduğu gibi iki doz olarak uygulanması durumunda dünyanın 15 milyar doz aşıya ihtiyacı olduğunu, ancak şu an için hiçbir şirketin buna hazırlıklı olmadığını söyledi.

Yorumlar
Günün Manşetleri