SAĞLIK

Rusya'nın bulduğu aşıyı yaptırır mısınız? Mehmet Ceyhan net konuştu

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Rusya'da bulunduğu iddia edilen koronavirüs aşısını kendisine yaptırmayacağını ve bu aşının henüz tamamlanmadığını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Putin'in koronavirüs salgınana karşı aşı geliştirildiğine ilişkin verdiği haber üzerine gözler Rusya'ya çevrildi.

Rusya'nın başarıya ulaştığı iddia edilen koronavirüs aşısı, tüm dünyada heyecan uyandırırken kafalardaki soru işaretleri henüz yok olmuş değil.

Birçok insan aşının güvenilirliği konusunda endişeli...

MEHMET CEYHAN: ''KENDİME YAPTIRMAM''

Konuya ilişkin en dikkat çeken açıklama Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan geldi. Salgının Türkiye'de ortaya çıktığı ilk günlerden beridir konuşmaları dikkatle takip edilen Ceyhan, Rusya'da bulunan aşıyla ilgili ''Tabiki kendime yaptırmam'' dedi.

RUS AŞISI TÜRKİYE'YE GETİRİLEBİLİR Mİ?

Konuya ilişkin konuşan Ceyhan şu ifadeleri kullandı:

''Herhangi bir ülke alamaz. Uluslararası kurallar var. Türkiye'de de uluslararası kurallar geçerli. Siz bir aşıyı alacaksanız, Türkiye'de ruhsat komisyonları vardır Sağlık Bakanlığının, o komisyona gelir, o komisyonda bütün bu faz çalışmaları hatta bırakın sadece aşının içeriğini kabının, kapağının özelliklerinin tamamı araştırılır. Böyle bir verinin olmadığını biliyoruz. Zaten Rusya Devlet Başkanının açıklamasının aynı gün akşamı Sağlık Bakanı dedi ki klinik testlere Birleşik Arap Emirlikleri'nde başlıyoruz. Yani kendileri henüz klinik testlerin yapılmadığını söyledi.''

Yorumlar
Günün Manşetleri