SAĞLIK

Sağlık Bakanlığı'ndan zehirli ıspanak açıklaması

İstanbul ve Tekirdağ'da zehirlenmelere sebep olan zehirli ıspanağın nedeni ortaya çıktı. Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamasına göre ıspanağın zehirli olmasının sebebinin yabani otlar olduğu açıklandı.

İstanbul'da zehirlenenlerin sayısı 108'e çıkarken, Tekirdağ'da sayı 40'ı buldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuyla ilgil bir son dakika açıklaması yaptı.  Koca'nın açıklaması şöyle: 

Zehirlenmenin yabani otlardan kaynaklandığını tespit ettik. Vatandaşlarımız yabani otları ayırsınlar iyi yıkasınlar öyle tüketsinler. Bu dönemde hastanelerimize müracaat eden toplam 196 hastamız oldu. İstanbul Edirne Tekirdağ ve Kocaeli. Ağırlıklı İstanbul'da müracaatlar oldu. İstanbul'da toplam 149 hastamız var. İstanbul dışındaki Edirne Tekirdağ ve Kocaeli'deki hastanalarımız tedavi edilip taburcu oldular.

ıspanak

ISPANAĞIN NERDEN GELDİĞİ BELLİ OLDU

İçinde yabancı otların yer aldığı ıspanağın kaynağı market sahibinin gösterdiği faturayla tespit edildi. Bayrampaşa'daki komisyoncu  ıspanakların büyük bölümünü Ankara Beypazarı'ndan aldığını açıkladı.

Yorumlar
Günün Manşetleri