SAĞLIK

Şifa kaynağı bitki çaylarının mucizeleri

Çay seven bir toplum olarak sadece siyah çay tüketiyoruz. Ancak şifa deposu olan bitki çaylarının faydalarını okuduğunuzda , onlardan vazgeçemeyeceksiniz.

ADA ÇAYI

Latinced'de "iyileştirmek" anlamına gelen ada çayı, zararlı toksinlerimn vücuttan atılımını sağlar.

Beyin fonksiyonlarını geliştiri, bronşit ve astım belirtilerini hafifletir,karaciğeri temizler, idrar yolu enfeksiyonunun tedavisinde yardımcı olur. Stresi azaltan ve sakinleştirici etkisi olan çay, menopoz sonrası belirtileri hafifletir.

ADA ÇAYI 

Kan şekerini düşürür,dişeti iltihaplanmasını ve ağız yaralarını iyileştiri. Safra kesesini çalıştırır. Saçların beyazlamasını yavaşlatır,mantar enfeksiyonlarına karşı kullanılır.

IHLAMUR ÇAYI

Ihlamur çayı geleneksel olarak sakinleşmek ve ateş düşürmek için kullanılır. Özellikle kışın havaların soğumasıyla beraber limon ve balla birlikte içilen bu çay, soğuk algınlığı, grip, öksürük, nezle gibi hastalıklara karşı direnç sağlar. Metabolizmayı güçlendirerek vücut direncini yükseltir. Güçlü bir balgam söktürücü, nefes açıcıdır. Ihlamurun çiçeklerinde bulunan faydalı antioksidanlar iltihap giderici özellikler taşır; solunum yolları, kalp damar sağlığı ve kanser için etkili olabilir. Yüksek tansiyona iyi gelir. 

IHLAMUR ÇAYI

Ayrıca spazm önleyicidir, kadınların adet ağrılarına, bağırsak ve mide bozukluklarına karşı tüketilir. Sakinleştirici etkisi açısından çocuklar ve hatta bebekler için tüketimi uygun nadir bitkilerdendir. Tonik olarak veya buhar banyosu yoluyla cilt, göz, saç sağlığı ve temizliği için kullanılır.