SAĞLIK

Taburcu olan doktor koronayı anlattı: Virüsün akciğerlerde ilerlemesi korku filmi gibi

Kovid-19’u hastasından kapan Dr. Ahmet Cem Özuğuz taburcu olduktan sonra yaşadıklarını anlattı. Akciğer tomografisini anlatan Özuğuz, “Bu kadar hızlı ilerleyen, akciğeri tahrip eden bir virüs görmedim. O videoyu izlediğimde korku filmi izlemiş gibi oldum" dedi

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Cem Özuğuz, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanan ilk sağlık çalışanlarından birisi oldu.

22 Mart'ta çalıştığı hastanede Kovid-19'lu hastalarını muayene etmek ve tedavilerini düzenledikten sonra kan aldırdığını, tetkiklerinin normal çıktığını söyledi. Testlerin ve muayene sonuçlarının temiz çıkmasına rağmen emin olmak için akciğer tomografisi çektirdiğini aktaran Özuğuz, hiç şikayeti olmamasına rağmen akciğerinde iki alanda radyolojik bulgu gördüğünü belirtti.

doktor

BÖYLE HIZLI İLERLEYENİ GÖRMEDİM

5-6 günü çok sancılı geçen 20 günlük tedavi sürecinin ardından taburcu olan Özuğuz, yaşadıklarını şöyle anlattı:

Tarif edilemez bir şey bu dönem. Akciğer dinleme bulgularım arttığı ve ateşim geçmediği için ikinci bir akciğer kontrol tomografisi çekilmişti. Biraz seyrettim bakmaya korktum. Bu kadar hızlı ilerleyen, akciğeri yok edip tahrip eden bir virüs. O videoyu izlediğimde korku filmi izlemiş gibi oldum. Virüsün akciğerlerde ilerlemesi korku filmi gibi. Ben bir sürü pnömoni hastası da yatırdım, zatürre de takip ettim ancak böyle hızlı ilerlemiyordu.
İlaçların yan etkileri var 

Hastalığa yakalandıktan sonra kişinin kendisini karanlık bir tünele girmiş gibi hissettiğini söyleyen Özuğuz, "İçinizde fırtınaların estiği, kaosun olduğu bir bekleme süreci. Sevdiklerinize tekrar kavuşup kavuşamayacağınızı öngöremediğiniz bir süreç. İlacı var ancak bu ilaçların yan etkileri de var. Sonrasında ne olacak? Bunları da yaşadık. Karaciğer fonksiyonlarım bozuldu, akciğerimde birtakım sıkıntılar oldu" diye konuştu.

Tedavi sürecinde 12 kilo verdiğini dile getiren Özuğuz, 6 yaşındaki oğlunun görüntülü konuşurken kendisinden korktuğunu anlattı.

Yorumlar
Günün Manşetleri