SAĞLIK

Tıp Fakültesi Dekanı'ndan korkutan uyarı! Gerçek rakam 3-4 katı

Koronavirüs salgınına ilişkin açıklamalarda bulunan İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, açıklanan vaka sayılarının gerçek rakamların yaklaşık çeyreği kadar olduğunu ifade etti.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, Covid-19 salgınında eylül içinde bir dalga daha beklediklerini belirtip, “Artık bir şey yapmak lazım” dedi. 

Vatandaşları yasak ve kısıtlamalara harfiyen uymaya davet eden Prof. Dr. Tükek “Hele ki İstanbul için durum daha vahim olabilir. Büyük dalga yaklaşıyor. Şehir kalabalık. Halkın bir kısmı bilinçsiz. Sağlıkçılar yorgun” diyor.

'GÜNLÜK VAKA SAYISI 3-4 KAT DAHA FAZLA'

Prof. Dr. Tükek şöyle devam etti:

“Maalesef tırmanıştayız. 2000’lere doğru gidiyoruz. PCR testlerinin duyarlılığının yüksek olmadığını, yanlış çıkabildiğini de hesaba katarsak günlük vaka sayılarının en az teşhis konulan vakalardan 3-4 katı fazla olduğunu düşünüyorum."

''İSTANBUL'A DÖNÜŞ BULAŞI DAHA DA ARTIRACAK''

"Şimdi köylerden, yazlık yerlerden dönüşler başladı, okullar da açılacak! Uzaktan eğitimin yapılmadığı üniversiteler var. Binlerce öğrenci yer değiştirecek. Onların barınma sorunları olacak. Yurtlar dolarsa bulaş ihtimali artacak. Bu iş maalesef zincirleme.”

KENDİNİ KOLLA DÖNEMİ

‘Evde otur, burnunu dışarı çıkarma’ gibi bir yaklaşımdan ziyade ‘Kendini kolla, önlem al’ zihniyetinin hâkim olması gerektiğine inanan Prof. Dr. Tükek “Top yekûn bir seferberlik olması lazım. Kalabalık aktiviteler mümkün mertebe yapılmamalı. Kuralımız hep ‘hareketliliği en aza indirmek’ olmalı. Çok uzadı elbette farkındayız ama aşı bulunana kadar kendimizi korumanın tek yolu önlem almak.” diyor.

Yorumlar 11 Yorum
Günün Manşetleri