SAĞLIK

Türkiye'deki korona vaka sayısıyla ilgili akıl almaz rakamlar!

Michigan Üniversitesi'nden Prof. Dr. Onur Başer, Türkiye'deki koronavirüs vakaları hakkında akıl almaz rakamlar verdi. Başer ayrıca Türkiye'nin koronayla yeteri kadar mücadele etmediğini iddia etti.

Türkiye en başından beri koronayla etkili bir mücadele sürdürmesine rağmen DW Türkçe'ye konuşan Onur Başer'e göre Türkiye'de başta testler olmak üzere önlemler yeterli değil.

Başer, virüsün bulaşacağı kişilerin sayısı hakkında da akıl almaz rakamlar verdi.

65 yaş üstü kişilere getirilen sokağa çıkma yasağını yetersiz bulan Başer, "Türkiye'de 65 yaş ve üstü 7 buçuk milyon kişi var. Sadece 1 milyonu tek başına yaşıyor. Geri kalan 6 buçuk milyon kişi aileleriyle yaşıyor. Ailedeki insanlar dışarı çıkıp geldiklerinde virüsü getirebilirler. Bunlar düzensiz önlemler. Artış hızını azaltacak önlemler değil" ifadelerini kullandı. 

'32 MİLYON KİŞİ ETKİLENECEK'

Başer, "En düşüğünü bile alsak Türkiye'de 32 milyon kişinin koronavirüsünden etkileneceğini gösteriyor. 32 milyon kişinin etkilenmesi 150 bin ile 600 bin arasında bir ölüm olacağının habercisi. 1.6 milyon hastanın yatış olacağını gösteriyor.'' ifadelerini kullandı.

GERÇEKLERİ SAKLAYARAK ALGI OLUŞTURMAYA ÇALIŞTI

Türkiye'nin OECD ülkeleri arasında en çok yoğun bakım ünitesine sahip ülke olduğunu gizleyen Başer, ''Türkiye'de yatak sayısı 200 bin kadar. En az 640 bin hastanın yoğun bakım ünitesine ihtiyacının olacağını gösteriyor. Ki bu sayı Türkiye'de 40 bin civarı" diyerek korkutan rakamlar verdi.

Yorumlar 34 Yorum
Günün Manşetleri