SİYASET

15 Temmuz'un kaçak ismi Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a asılsız suçlama

15 Temmuz hain darbe girişimi esnasında darbeci askerlerle konuşarak Bakırköy Belediye başkanının evine sığınan Kemal Kılıçdaroğlu, bugünkü grup toplantısında Erdoğan'ı 15 Temmuz gecesi kaçmakla suçladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında 15 Temmuz'a dair gerçeği yansıtmayan açıklamalarda bulundu.

15 Temmuz gecesi yolu kapatan darbeci askerlerle anlaşarak CHP'li Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun evine giden ve geceyi oturduğu yerden TV izleyerek takip eden Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ı kaçmakla suçladı.

''ERDOĞAN DARBEYİ BİLDİĞİ İÇİN SAKLANDI''

Kılıçdaroğlu, "Erdoğan neden gider Marmaris'te saklanır. Yaverleri zaten FETÖ'cüymüş. Çünkü sen darbe girişimi olacağını biliyordun. Ne olur ne olmaz diye gitti. Yaveri biliyor, fatura kime çıktı? Sözcü gazetesine. Darbeyi biliyordu ve ne olur ne olmaz diye saklandı. 20 Temmuz'da OHAL yani sivil darbeyi yaptılar. Garibanlarının tamamı içeride. FETÖ'nün önünden kim geçtiyse içeride, FETÖ'cüler dışarıda. 50 sefer söyledim. Sen kendi avukatlarının mal varlıklarını araştırdın mı? Dolarları nereden geldi biliyor musun?" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN DARBEYİ ÖĞRENİR ÖĞRENMEZ TÜM RİSKLERİ GÖZE ALARAK İSTANBUL'A GELDİ

Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 15 Temmuz'da darbeci teröristlerin Marmaris'te hedefi olmuştu.

Uçağın inişi dahil tüm riskleri göze alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbeye karşı milletin yanında olmak için gecenin ilerleyen saatlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı'na iniş yapmıştı. Burada gerekli istişareleri sürdüren Erdoğan'ın darbenin bastırıldığı ana kadar cesur bir şekilde vatandaşla birlikte direnmişti.

Yorumlar 11 Yorum
Günün Manşetleri