SİYASET

24 Kasım'da öğretmenlere hakaret eden Kılıçdaroğlu'na Erdoğan'dan sert sözler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünkü CHP grup toplantısında öğretmenleri ayrıştırarak hakaretler savuran Kemal Kılıçdaroğlu'na tepkisini dile getirerek, ''CHP’nin başındaki zat hala bu iktidarın peşinden giden öğretmen varsa ben ona öğretmen demem diyebiliyor. Faşizmin en sefil örneklerinden biridir.'' ifadelerini kullandı.

24 Kasım Öğretmenler Günü'nde yaptığı konuşmasında öğretmenleri siyasi görüşlerine göre ayırarak kutuplaştıran CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarı destekleyen öğretmenleri öğretmenden saymadığını söylemişti.

Kılıçdaroğlu'nun bu skandal açıklamasına Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert bir yanıt geldi.

''FAŞİZMİN EN SEFİL ÖRNEKLERİNDEN BİRİ''

AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmada tepkisini dile getiren Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

''CHP’nin başındaki zat hala bu iktidarın peşinden giden öğretmen varsa ben ona öğretmen demem diyebiliyor. Faşizmin en sefil örneklerinden biridir, hem de öğretmenler gününde tekrar sergilemiştir. Yahu haddini bil! Bir taraftan biz başöğretmenin kurduğu partiyiz diyeceksin öbür taraftan kalkıp öğretmenlerimize saygısızlık yapacaksın.

Biz “Bana bir harf öğretenin kölesiyim” diyen bir kültürün mensuplarıyız. Yargıcından askerine polisinden esnafına kadar kendine tabii olmayan herkese hakaret etmeyi siyaset sanan bu sefil zihniyet ülkenin utanç kaynağı haline gelmiştir.

Kendisinden beklentimiz önüne gelene hakaret etmeyi bırakarak belediyelerinde artık saklanamaz hale gelen rüşvet ve yolsuzluk salgını hakkında neler düşündüğünü söylemesidir. Daha dün Menemen Belediyesi’nde başkan dahil 11 kişi tutuklandı, bu zattan tık yok.

Bizim için her öğretmen hangi siyasi partiye oy verirse versin değerlidir, şükrana layıktır. Hepsinin de 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tebrik ediyorum.''

Yorumlar 3 Yorum
Günün Manşetleri